Το 2008 στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης αγωνιζόταν ο Σαντιάγο Φεουιγιάσιερ. Ο μικρός αδερφός του, Φρανσίσκο, ή απλά Φράντσου, ταξίδεψε από την Μαρ ντελ Πλάτα στην πρωτεύουσα της Ισπανίας για τον επισκεφτεί. Ο Χουάν Εσνάιντερ, ο οποίος για ένα φεγγάρι είχε περάσει από τους Μερένγκες, είδε το ταλέντο του και μίλησε γι’ αυτόν στον Μίτσελ, ο οποίος τότε ήταν προπονητής στα τμήματα υποδομής. Εκείνος του έδωσε την ευκαιρία και ο μικρός έριξε άγκυρα στη Μαδρίτη. Ήταν μόλις 11 ετών, οπότε η ποδοσφαιρική του εκπαίδευση ουσιαστικά ξεκίνησε στο Βαλδεμπέμπας, για να παραχωρηθεί το 2011 στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Ήταν ένα σημείο καμπής, στο οποίο χρειαζόταν χώρο και παιχνίδια για να αναπτύξει το ταλέντο του και αποφάσισε να δεχθεί την πρόταση δανεισμού. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του ανανέωνε τους δανεισμούς και δεν ήθελε να τον παραχωρήσει με μεταγραφή. Στην εργατική γειτονιά της Μαδρίτης έμεινε μέχρι το 2016, όπου επέστρεψε στην «βασίλισσα» έτοιμος. Το έδειξε στους μικρούς του Γκούτι, οι οποίοι κέρδισαν το χειροκρότημα εντός κι εκτός Ισπανίας, αφού κατέκτησαν πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρωπαϊκό στην ηλικιακή τους κατηγορία, με τον Φράντσου να πρωταγωνιστεί. Εξτρέμ, ο οποίος χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, αγωνίζεται και στις δύο πλευρές, έχοντας εξαιρετική ικανότητα στο ένας εναντίον ενός και παράλληλα πολύ καλή επαφή με το γκολ. Κινείται επίσης και σε κεντρικούς διαδρόμους όποτε βρίσκει χώρους, παίρνοντας και οργανωτικές πρωτοβουλίες.  Η μετάβασή του στην Ευρώπη ήταν εύκολη για δύο λόγους. Ο πρώτος ήταν πως στις ακαδημίες της Ρεάλ βρήκε τον μεγαλύτερο αδερφό του. Ο δεύτερος ότι οι γονείς τους αποφάσισαν να μην αφήσουν τα παιδιά μόνα τους σε μια ξένη ήπειρο και μετακόμισαν μαζί τους στη Μαδρίτη.

Ο Σαντιάγο δεν στέριωσε, φεύγοντας για τη Λοζάνη, όμως ο 19χρονος αδερφός του φέτος ουσιαστικά βρίσκεται μεταξύ Καστίγια και πρώτης ομάδας. Και ο Ζινεντίν Ζιντάν φαίνεται να βλέπει στο πρόσωπό του πολλά περιθώρια εξέλιξης. Παρότι για τον Σαντιάγο Σολάρι στη δεύτερη ομάδα των blancos δεν είναι αναντικατάστατος, ο Ζιζού το καλοκαίρι, εντυπωσιασμένος από τα καμώματά του στην ομάδα Juvenil του Γκούτι, τον πήρε μαζί του στην περιοδεία στις ΗΠΑ και τον δήλωσε στη λίστα του Champions League. Το παιχνίδι με την Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Σαν Σεμπαστιάν ήταν το πρώτο στο οποίο ο Φράντσου βρέθηκε στον πάγκο, χωρίς τελικά να αγωνιστεί με τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Φαίνεται όμως ότι το ντεμπούτο του είναι θέμα χρόνου.  Μετά την περσινή του σεζόν οι συμπατριώτες του άρχισαν, λόγω καταγωγής και στιλ να τον φωνάζουν «Μέσι της Μαδρίτης». «Μικρό Μέσι του Ζιντάν», τον χαρακτήρισε το καλοκαίρι η El Pais, βλέποντας τον Γάλλο να δίνει περισσότερη σημασία στα νεαρά πρότζεκτ από τα σπλάχνα του συλλόγου και να τον ξεχωρίζει. Όπως και ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα, άφησε την Αργεντινή σε πολύ μικρή ηλικία για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της ομάδας του και από εκεί να κάνει τα πρώτα βήματα, πριν κατακτήσει τον κόσμο. Κάτι ανάλογο φιλοδοξεί να κάνει και ο Φεουιγιάσιερ, τον οποίο οι προπονητές στην Αργεντινή δεν είδαν ποτέ σε μεγάλο γήπεδο, αλλά ξεχώρισαν το ταλέντο του. «Είναι ένα παιδί που πάντα ξεχώριζε στην κατηγορία του και πολύ προικισμένο τεχνικά. Είναι εξαιρετικός με τη μπάλα και γρήγορος, κολλώντας τη μπάλα στα πόδια του, κάτι πολύ σπάνιο στην ηλικία του», έλεγε ο Ζβίγκερ, προπονητής στους μικρούς της Σαν Μαρτίν. Κι όμως, παρά την εξαιρετική του σεζόν με προπονητή τον Γκούτι και τα δείγματα εμπιστοσύνης του Ζιντάν, η «αλμπισελέστε» άργησε να ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του και κινδυνεύει να τον χάσει, μιας και ο πιτσιρικάς μπορεί να παίξει και για την Φούρια Ρόχα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλαούδιο Ταπία, σε συνέντευξή του στο TyC μετά την πρόκριση της χώρας του στην τελική φάση του Μουντιάλ αφιέρωσε χρόνο στο «διαμάντι» της Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας ότι τελικά μπορεί αν τον χάσει: «Η Αργεντινή εξάγει παίκτες πρώτης ποιότητας σε όλο τον κόσμο, κάθε φορά περισσότεροι φεύγουν για να παίξουν εκτός. Ένας από αυτούς είναι και ο Φράντσου, τον οποίο δεν είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε να φοράει την φανέλα μας και τελικά αποφάσισε να παίξει για άλλη εθνική». Το ζήτημα των Αργεντινών της διασποράς απασχολεί εδώ και καιρό την Ομοσπονδία της χώρας, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει προπονητικό κέντρο στην Ευρώπη προκειμένου να έχει άμεση επαφή και περισσότερη επικοινωνία μαζί τους. Τον Φράντσου, όπως φαίνεται, τον θεωρεί χαμένο.  Ο πατέρας του, πάντως, είχε άλλη άποψη: «Μέχρι στιγμής οι μικρές εθνικές της Αργεντινής δεν τον έχουν λάβει υπόψιν. Βλέπω ότι επιθυμία του είναι να εκπροσωπήσει τη χώρα του,. Δεν ξέρω γιατί ο Ταπία έκανε αυτό το σχόλιο, ίσως επειδή ο Ζιντάν τον υπολογίζει. Ο γιος μου θέλει να παίξει για την Αργεντινή». Η τοποθέτηση του Ταπία μοιάζει βγαλμένη από σίγουρες πληροφορίες πως ο Φράντσου έχει επιλέξει Ισπανία. Ο πατέρας του κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αργεντινοί και Μαδρίλένοι πάντως πιστεύουν πολύ στις προοπτικές εξέλιξης του 19χρονου και μένει να δούμε αν ο ίδιος θα τους δικαιώσει… Πηγή: gazzetta.gr