Δεύτερη σερί απώλεια για την ΑΕΚ χθες το βράδυ στην Ξάνθη, μετά το 1-1 στα Πηγάδια και παρά το γεγονός ότι η τοπική ομάδα αναγκάστηκε να παίξει για παραπάνω από 20 λεπτά με εννιά παίκτες και περίπου άλλα τόσα  με δέκα. Μπορεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι η εικόνα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ να μην είχε καμία σχέση με αυτήν στην Τρίπολη, αλλά στην «κάβα» της μάχης του τίτλου, το ταμείο δείχνει μείον, καθώς υποχώρησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Η αδυναμία να μετουσιωθεί σε τρίποντο η εικόνα κυριαρχίας σε μια αναμέτρηση που φαινόταν στα μέτρα της, κάνει άπαντες στην Ένωση να προβληματίζονται έντονα. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες που είχαν οι «κιτρινόμαυροι» και το αριθμητικό πλεονέκτημα για μεγάλο μέρος του αγώνα, είναι και το ότι για ακόμη μια φορά ο «δικέφαλος» βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ. Το ίδιο έγινε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το ίδιο και στο ματς με την Αούστρια, το ίδιο και στο παιχνίδι της Τρίπολης.

Το θέμα για την ΑΕΚ είναι ότι έπονται ακόμη πέντε πολύ σημαντικά παιχνίδια (από τα έξι, εκτός αυτό του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Λάρισας) μέχρι τη διακοπή για το μπαράζ της εθνικής ομάδας. Αρχής γενομένης από την προσεχή Πέμπτη (19/10, 22:05) στο «Σαν Σίρο» με τη Μίλαν. Ο σύλλογος της Λομβαρδίας είναι και εκείνος πληγωμένος από την ήττα στο ντέρμπι της περιοχής με την Ίντερ και κόντρα στην ΑΕΚ θα ψάξει το ξέσπασμα. Μόνο θετικό δεν είναι αυτό για την ελληνική ομάδα…

Εάν το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ βγάλει ξανά την ίδια παθογένεια, δεχθεί πάλι πρώτο γκολ -και ειδικά νωρίς- τότε δεν αποκλείεται το βράδυ στο Μιλάνο να μετατραπεί σε εφιαλτικό. Αντίθετα, εάν διορθώσει τα σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα που βγάζει αυτό το διάστημα (κυρίως νοοτροπίας και πνευματικής προετοιμασίας) και κάνει μια καλή εμφάνιση, τότε θα δοθεί ώθηση για την πολύ δύσκολη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι για την Ένωση ακολουθούν τα ματς με Ατρόμητο στο κεκλεισμένο των θυρών ΟΑΚΑ την προσεχή Δευτέρα (23/10), το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο στις 29 Οκτωβρίου (μετά από αυτό του Κυπέλλου), το δεύτερο ματς με τους «ροσονέρι» στις 2 Νοεμβρίου και το ντέρμπι «δικεφάλων» με τον ΠΑΟΚ στις 5 Νοεμβρίου. Στην επιστροφή στη δράση, στις 19 Νοεμβρίου, έπεται το τελευταίο ντέρμπι του πρώτου γύρου, αυτό με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.