Μπορεί οι εργασίες στο οικόπεδο όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ΑΕΚ να συνεχίζονται, ωστόσο από την πρώτη στιγμή που μπήκαν οι πρώτες μπουλντόζες (πριν από δύο περίπου μήνες) οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ της «Αγιά Σοφιάς» μιλούσαν για μια μάχη που θα είναι συνεχής και αδιάκοπη.

Μπορεί στην Ένωση και στη «Δικέφαλος 1924» να έχουν στα χέρια τους την οικοδομική άδεια, να πήραν τη νίκη στο ΣτΕ στην προσφυγή κατά της περιβαλλοντικής μελέτης και να έχουν -με ψηφισμένο στη Βουλή νομοσχέδιο- τη δυνατότητα να προχωρήσουν το έργο, τα εμπόδια εκτός και εντός της ΑΕΚ δεν σταματούν να μπαίνουν.

Τα εμπόδια αυτά είναι η απόφαση του δικαστηρίου (έπειτα από αγωγή πρώην μελών της Ερασιτεχνικής), που χαρακτήρισε ως ανυπόστατη τη Γενική Συνέλευση του σωματείου σχετικά με το παραχωρητήριο για το οικόπεδο, μια νέα προσφυγή κατά της ΜΠΕ, αλλά και μια ακόμη προσφυγή, αυτήν τη φορά στη Διεύθυνση Δασών κατά της δημιουργίας του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα, ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας παραμένει δεδομένα και σταθερά απέναντι στο όλο πρότζεκτ, καθώς τάσσεται κατά της απαραίτητης υπογειοποίησης.

Περνάει στην αντεπίθεση η ΑΕΚ

Από την Ένωση τόνιζαν χαρακτηριστικά χθες ότι «έχουμε δώσει διαρκή αγώνα νομιμότητας. Έχουμε ήδη δικαιωθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ. Η ΑΕΚ δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα αντιδράσει απέναντι σε όλα αυτά. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και μια γροθιά για το μεγάλο μας όνειρο κόντρα στον ανελέητο πόλεμο που εξακολουθούμε να δεχόμαστε».

Και πράγματι, όπως αναφέρουν τα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, η ΑΕΚ προετοιμάζεται να περάσει στην αντεπίθεση, έχοντας οχυρωθεί νομικά, τόσο γύρω από την προσφυγή στο ΣτΕ όσο και σχετικά με εκείνη στη Διεύθυνση Δασών. Επίσης, όσον αφορά το παραχωρητήριο, είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι θα ασκηθεί έφεση.

Χαρακτηριστικές είναι οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του Δημήτρη Ανδριόπουλου για το ζήτημα, ο οποίος σημείωσε: «Πρακτικά όλο αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια της ΑΕΚ, ενώ έχει ξεκινήσει το έργο, σύρεται στα δικαστήρια. Δεν παύει να είναι μια διαρκής ενόχληση σε αυτό που κάνουμε, δεν είναι ευχάριστο. Στην προκειμένη περίπτωση θα περιμένουμε. Η ΑΕΚ είναι απόλυτα προετοιμασμένη και υπάρχει ένα δεδικασμένο με το νόμο που εγκρίθηκε στο σύνολό του από το ΣτΕ. Είμαι αισιόδοξος, αλλά ησυχάζω μόνο τη μέρα που βγαίνουν και ανακοινώνονται οι αποφάσεις».

Επίσης, μέσω στου «Σπορ FM» επισήμανε ότι τα έργα για το γήπεδο δεν επηρεάζονται και μάλιστα βρίσκονται και μια εβδομάδα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Επίσης, πρόσθεσε πως ο δήμος με τις ενέργειές του γύρω από αυτό το θέμα κάνει κακό στους δημότες του.