Μετά από κάθε αγώνα πρωταθλήματος, ακολουθεί το καθιερωμένο αντιντόπινγκ κοντρόλ. Σε αυτό πρέπει να παραβρεθούν τέσσερις ποδοσφαιριστές, δυο από κάθε ομάδα. Το… τελετουργικό περιλαμβάνει ούρηση, με τον εκάστοτε παίκτη να πρέπει να γεμίσει ένα δοχείο 90ml για να δώσει το δείγμα του.

Όμως, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Η διαδικασία δεν μπαίνει στον «αυτόματο πιλότο» και κάποιες φορές δεν είναι εύκολο να δοθεί η απαραίτητα ποσότητα. Ειδικά μετά από έναν αγώνα με ιδιαίτερη ένταση, ο παίκτης μπορεί να… κολλήσει, καθώς ο οργανισμός του έχει ήδη αποβάλει μεγάλη ποσότητα υγρών.

Κάτι τέτοιο συνέβη σε ομάδα της επαρχίας, η οποία ταξίδεψε με το λεωφορείο της για το εκτός έδρας παιχνίδι που κλήθηκε να δώσει το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Ενώ ο ένας παίκτης της, όπως και οι δύο της αντίπαλης ομάδας, ολοκλήρωσε γρήγορα τη διαδικασία, ο έτερος δεν μπορούσε με τίποτα. Χρειάστηκε να περάσει περίπου μιάμιση ώρα για να τα καταφέρει.

Αυτό το γεγονός δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αποστολή της ομάδας, καθώς η καθυστέρηση την ανάγκασε να γυρίσει αρκετά αργά -προς ξημερώματα- στη βάση της. Δεν έφτανε, δηλαδή, το αρνητικό αποτέλεσμα, ήρθε και η ταλαιπωρία για τους υπόλοιπους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και όσους συνόδευσαν την ομάδα.

Μάλιστα, το όλο σκηνικό δημιούργησε εκνευρισμό και στους αστυνομικούς που θα συνόδευαν το λεωφορείο της ομάδας, μέχρι ενός σημείου που θα θεωρηθεί ασφαλές. Άλλωστε, έπρεπε να «απελευθερώσουν» και τον δρόμο που είχαν κλείσει για προληπτικούς λόγους.

Η αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έριξε ατελείωτο ιδρώτα στο γήπεδο, έκανε πολλά χιλιόμετρα και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για ακόμη ένα παιχνίδι. Όμως, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο να εγκαταλείψει γρήγορα το… αφιλόξενο για εκείνη γήπεδο.