Ηταν δεδομένο ότι τουλάχιστον στη φάση των ομίλων η Αρσεναλ δεν θα είχε αντίπαλο. Ούτε καν οι αναπληρωματικοί της. Αυτούς έριξε ο Αρσέν Βενγκέρ στη Λευκορωσία και φρόντισαν να τον δικαιώσουν. Ακόμα και ο Τζακ Γουίλσιρ έκανε εξαιρετική εμφάνιση σε αυτό το 2-4 στην ΜΠΑΤΕ. Κορυφαίος για τους Λονδρέζους ο Γουόλκοτ με δύο γκολ, ενώ είχε και δοκάρι. Το πρώτο με κεφαλιά (10’) και το δεύτερο αφού του έδωσε ασίστ ο αντίπαλος τερματοφύλακας (22’).

;gvsdho3

Στο 25’ ο Χόλντινγκ έβαλε το πρώτο του με το club και λίγο μετά είχε δοκάρι, ενώ ο Ζιρού έβαλε το τέταρτο με πέναλτι (47’), για να φτάσει τα 100 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις με την Αρσεναλ. Ενδιάμεσα (28’) είχε μειώσει με κεφαλιά ο Ιβανιτς και στο 67’ από λάθη στης άμυνας και του Οσπίνα έκανε το 2-4 ο Γκορντέιτσουκ. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και οι Αγγλοι έκαναν το 2×2 στο ξεκίνημα των γκρουπ.

'heiewpogj ;gvsdho1

Ασχημο βράδυ για τους Βάσκους

Σουπερ εμφάνιση έπιασε στο γήπεδό της η Ζενίτ, αλλά είχε και η Σοσιεδάδ τα μαύρα της τα χάλια σε όλες τις γραμμές. Οι Ρώσοι δεν είχαν πρόβλημα να φτάσουν στο εύκολο 3-1, ξεκινώντας με το σουτ εκτός περιοχής του Ριγκόνι (5’). Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Κοκόριν και τα λάθη του Ρούγι. Στο 24’ ο πορτιέρο των Βάσκων έκανε έξοδο, αλλά η μπάλα πέρασε από πάνω του για να γίνει το 2-0 και στο 60’ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην κεφαλιά του Κοκόριν. Ενδιάμεσα (41’) ο Γιορέντε είχε μειώσει για την ισπανική ομάδα, που δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση.

'heiewpogj2

Την ίδια στιγμή η Αθλέτικ ζούσε χειρότερη βραδιά στο Μπιλμπάο, πέφτοντας θύμα τεράστιας έκπληξης. Η μικρούλα Ζόρια Λουχάνσκ με κεφαλιά του Καράτιν επικρατούσε εκεί μέσα με 0-1 και ενώ οι γηπεδούχοι έχαναν τα άχαστα και δεν κατάφερναν να ισοφαρίσουν.

;gvsdho2 ;gvsdho4

«Αφεντικό» η Έστερσουντ!

Η Έστερσουντ επιβλήθηκε με 1-0 της Χέρτα, έκανε το δύο στα δύο στον όμιλο και βάζει πλώρη για την ιστορική πρόκριση. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με πέναλτι του Νούρι στο 22’. Το πλάνο τους στη συνέχεια ήταν απλό: έδωσαν χώρο, έπαιξαν αμυντικά και περίμεναν τους Γερμανούς. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές στην επανάληψη, αλλά δεν είχαν ιδέες στην επίθεση. Η υπεροχή τους ήταν φλύαρη και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Μπορεί και χωρίς κόσμο η Λάτσιο

Η Λάτσιο παρατάχθηκε και πάλι με αλλαγές στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Ολίμπικο», αλλά δείχνει ότι αυτό μάλλον της κάνει καλό. Οι λατσιάλι μπορεί να δυσκολεύτηκαν, αλλά έφτασαν στη νίκη επί της Ζούλτε με 2-0, κάνοντας το δύο στα δύο στον όμιλο. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Ιταλούς, με τον Καϊσέδο να κάνει το 1-0 στο 18’. Οι παίκτες του Ιντσάγκι είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, οι Βέλγοι πίεσαν και έχασαν ευκαιρίες στην επανάληψη, αλλά δεν έφτασαν ποτέ στην ισοφάριση. Ο Στρακόσα ήταν σταθερός στην εστία και τα πάντα τελείωσαν στο 90’, όταν ο Ιμόμπιλε, που ήρθε από τον πάγκο, πέτυχε ακόμη ένα γκολ για το τελικό 2-0.

Εύκολα η Νις

Το απόλυτο έκανε η Νις, που επιβλήθηκε εύκολα με 3-0 της Φίτεσε και βάζει από νωρίς θεμέλια πρόκρισης στα νοκ άουτ, κάτι που απέτυχε να κάνει πέρυσι. Οι Γάλλοι είχαν καθαρίσει τα πάντα από το πρώτο μέρος, όταν ο Πλέα άνοιξε το σκορ στο 16’ και ο Σεν Μαξιμέν με ωραία προσπάθεια και άψογο τελείωμα το 2-0 στο 45’. Στην επανάληψη είχαμε διακοπή, καθώς έπεσαν τα φώτα, αλλά όταν οι ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν καθόλου επηρεασμένοι, με τον Πλέα να κάνει το τελικό 3-0 στο 82’.

;gvsdho5 ;gvsdho1

Αστάνα – Σλάβια Πράγας 1-1
Πλζεν – Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1
Λουγκάνο – Στέαουα  1-2
Αθλέτικ – Ζόρια  0-1
Οστερσουντ – Χέρτα  1-0
Κολωνία – Ερυθρός Αστέρας  0-1
ΜΠΑΤΕ – Αρσεναλ 2-4
Ζάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ 1-0
Κόνιασπορ – Γκιμαράες  2-1
Λάτσιο – Ζούλτε  2-0
Νις – Φίτεσε  (είχε καθυστέρηση και συνεχίζεται)
Ρόζενμποργκ – Βαρντάρ 3-1
Ζενίτ – Ρεάλ Σοσιεδάδ  3-1

Πηγή: gazzetta.gr