Ο Ρίτσαρντ (Τζοϊ) Ντόρσεϊ είναι τελικά ο παίκτης που θα ενισχύσει την φροντ-λάιν του Ολυμπιακού. Έπειτα από μακροσκελή αναζήτηση στην ούτως ή άλλως «σφικτή» χειμωνιάτικη αγορά, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέληξε στον 29χρονο Αμερικανό φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Κάχα Λαμποράλ. Την είδηση διέρρευσαν χθες τα ισπανικά ΜΜΕ, όμως η συμφωνία επιβεβαιώνεται πλέον και από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Το μόνο που φαίνεται να απομένει είναι η άφιξη του ύψους 2.03 παίκτη στην Ελλάδα για τις ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές.

Ο απόφοιτος του κολεγίου του Μέμφις, δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στην Κάχα, αν και δεν είχε τον χρόνο συμμετοχής που απαιτείται ούτως ώστε να βρει ρυθμό και να βοηθήσει. Αντιμετώπισε και κάποιους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μην μπει ποτέ στη «χημεία» των Βάσκων. Στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας είχε μόλις έξι συμμετοχές, με 2 πόντους, 2,7 ριμπάουντ μέσο όρο. Πέρυσι αγωνίστηκε στους Ράπτορς, όπου είχε 3,2 πόντους ενώ κορυφαία του σεζόν είναι το 2009/10 στο NBDL με τους Ρίο Γκράντ του Οχάϊο, όπου είχε 14,8 πόντους μέσο όρο.

Εκτός των Ράπτορς, στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί σε Γκρίζλις, Ρόκετς και Κίνγκς. Το συμβόλαιό του με την Κάχα, προέβλεπε 500χιλ.€ ετησίως και σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ολυμπιακό θα εισπράξει 150 χιλιάδες έως το τέλος της σεζόν. Η μεταγραφή, αναμένεται να ολοκληρωθεί από ώρα σε ώρα, εκτός αν προκύψει κάτι απρόοπτο την τελευταία στιγμή.

Πηγή: sport-fm.gr