Άμεσες ήταν οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό και όσον αφορά το θέμα του προπονητή, αλλά και στο ζήτημα του Στέφανου Καπίνο. Μόλις λίγες ώρες μετά την ήττα (3-2) με ανατροπή από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» αντικατέστησαν τον Μπεσνίκ Χάσι με τον Τάκη Λομονή, ενώ… υποβίβασαν τον διεθνή τερματοφύλακα στην Κ20 του συλλόγου.

Και αν για το θέμα του προπονητή, η κίνηση αυτή θεωρήθηκε απόλυτα δικαιολογημένη, για την αντίδραση στο ζήτημα που προέκυψε με τον Καπίνο, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι «χτύπησε» το ίδιο καλά, ειδικά στον κόσμο της ομάδας. Παρότι κάποιοι εκτιμούν ότι η στάση του 23χρονου ποδοσφαιριστή προς τον κόσμο στο Ρέντη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρικτές δείχνουν επιφυλακτικοί για όσα ακολούθησαν.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία, ποτέ λειτουργούσε σπασμωδικά. Ήταν η πρώτη τέτοια κίνηση που αφορά κάποιον ποδοσφαιριστή της ομάδας. Παλαιότερα, με προηγούμενες διοικήσεις, κάτι τέτοιο δεν θα δημιουργούσε εντύπωση, τώρα όμως δεν ισχύει αυτό. Ακόμη και με τους προπονητές η παρούσα ηγεσία της ΠΑΕ έδινε αρκετό χρόνο να…. γυρίσουν το φύλλο. Τώρα, κάτι άλλαξε.

Βεβαίως, μένει να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη με τον Καπίνο και του δόθηκε εντολή να προπονείται με την Κ20. Όπως τόνισε με ποστ του στο Facebook ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, θα δοθούν εξηγήσεις εντός της ημέρας. «Επειδή στις δύσκολες στιγμές περισσεύει η γελοιότητα, ειδικά από αναπαραγωγές σε σάιτ, τονίζω και ξεκαθαρίζω ότι ούτε ο Καπίνο ούτε ο Ένγκελς, ούτε κανένας άλλος παίκτης μας είχε οποιοδήποτε επεισόδιο! Και δεν υπέπεσε κανείς σε πειθαρχικό παράπτωμα!!! Όσοι γράφουν και λένε τέτοια απλά θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα. Το τι θα κάνουμε και πως θα το ξέρουμε και θα το μάθετε μέσα στην ημέρα», ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμά του.

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θεωρείται ότι ήταν λάθος η κίνηση με τον Καπίνο, είναι τρεις…

Ο πρώτος είναι ο φόβος που δημιουργείται στην ομάδα, σε περίπτωση που η διοίκηση κρίνει ότι και κάποιος από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές κάνει ανάλογο αγωνιστικό λάθος στο μέλλον (καθώς, βάσει της σχετικής τοποθέτησης δεν υπήρξε πειθαρχικό ζήτημα). Η σκέψη «κι αν γίνει η στραβή, τι θα συμβεί μετά;», μόνο εύκολη δεν είναι στη διαχείριση. Ειδικά εάν κάποιοι από τους παίκτες του ρόστερ έχουν σχετικά ευμετάβλητη ψυχολογία.

Ο δεύτερος λόγος είναι ένας πιθανός τραυματισμός του Σίλβιο Προτό, ο οποίος θα πάρει πλέον την πρωτοκαθεδρία κάτω από τα γκολπόστ. Ο Βέλγος, επιλογή του Χάσι, αποκτήθηκε για να προσφέρει εμπειρία στη θέση του άσου και πλέον παίρνει την ευκαιρία του. Όμως, οι ατυχίες για τους ποδοσφαιριστές είναι κάτι σύνηθες. Σε ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση τι θα κάνουν στον Ολυμπιακό; Θα ενεργοποιήσουν ξανά τον Καπίνο, ή θα δώσουν την ευκαιρία στον Λευτέρη Χουτεσιώτη. Και πάλι, στο πρώτο ενδεχόμενο, πώς θα του πουν «μπαίνεις ξανά μέσα, παίξε»; Άλλωστε, μετά από ένα τέτοιο περιστατικό, δεν είναι αδικαιολόγητες ενδεχόμενες τάσεις φυγής από τον παίκτη.

Τέλος, η κίνηση αυτή δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για το πρεστίζ της ομάδας, η οποία έχει αναπτύξει ένα διαφορετικό στάτους σε σχέση με τους υπόλοιπους αντιπάλους του εντός Ελλάδας, ειδικά από τις διαδοχικές του παρουσίες στο Champions League. Με τους Πειραιώτες να έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες σε παίκτες από μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, αγοράζοντας και πουλώντας ακριβά, το περιστατικό αυτό δεν αποκλείεται να βάλει σε δεύτερες σκέψεις σημαντικούς μελλοντικούς μεταγραφικούς στόχους.

Είναι σχεδόν σίγουρο, πως εάν μπορούσαν να πατήσουν στο Λιμάνι ένα… Control+Z στη συγκεκριμένη απόφαση, το πιθανότερο είναι να το έκαναν.