Σε παίκτη… ορχήστρα για την ΑΕΚ εξελίσσεται ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ήταν αυτός που σηματοδότησε τη μεγάλη επιστροφή της ομάδας του στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 5η αγωνιστική της Super League. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός έκανε στο 64’ το 1-2 με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 80’, με το εκπληκτικό του φάουλ, ισοφάρισε την αναμέτρηση σε 2-2, για να ακολουθήσει η απόλυτη ανατροπή και το 3-2 στο 90’ με τον Μάνταλο, έπειτα από ασίστ του Λιβάγια.

Ο Λάζαρος μόνο θετικά, όμως, δεν ξεκίνησε τη νέα σεζόν. Στο πρώτο παιχνίδι της Ένωσης, αυτό στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την 3η προκριματική φάση των ομίλων, ήταν μοιραίος για την ομάδα του. Όχι μόνο σπατάλησε την ευκαιρία στο 19’, όταν ο Σενίκοφ τον έκοψε σε τετ-α-τετ κόντρα στον Ακινφέεφ, αλλά στη συνέχεια παραχώρησε ένα αχρείαστο κόρνερ στους Ρώσους, από το οποίο στη συνέχεια της φάσης ήρθε το 0-1 του Τζαγκόεφ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Αυτό, όμως, όπως και η αδυναμία του να βρει δίχτυα στη ρεβάνς της Μόσχας, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, δεν τον πτόησαν. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Χριστοδουλόπουλος όχι μόνο πήρε το… αίμα του πίσω στη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ,  ανοίγοντας το σκορ για το 3-0 και την πρόκριση, αλλά ακολούθησε… καταιγίδα.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, που με τις εμφανίσεις του θα «αναγκάσει» τον Μίκαελ Σκίμπε να τον καλέσει ξανά στην Εθνική, σκοράρει έκτοτε σε όλα τα παιχνίδια, με εξαίρεση το 4-0 επί της ΑΕΛ. Χάρισε τη νίκη με το φάουλ του (62ο λεπτό) στη Ριέκα, έδωσε τους τρεις βαθμούς από το σημείο του πέναλτι κόντρα στη Λαμία στο Περιστέρι (81ο λεπτό), ενώ κόντρα στην ομάδα της Φθιώτιδας έκανε το ίδιο λίγες ημέρες αργότερα για το Κύπελλο, ανοίγοντας στο 50’ το σκορ για το 2-0.

Ο Χριστοδουλόπουλος έχει φτάσει αισίως τα έξι γκολ στη χρονιά που μόλις άρχισε, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του και ταυτόχρονα βγάζει μια ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο, που βοηθάει τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν παιχνίδια όταν εκείνα δείχνουν να στρβώνουν.