Όταν οι πολλές ευκαιρίες (16 τελικές, οι πέντε στην εστία) δεν γίνονται γκολ, τότε ο ΠΑΟΚ θα ζει με το πότε θα βρει τη μία ευκαιρία να σκοράρει -ποιος άλλος- ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς! Αυτό έγινε με τον Παναιτωλικό, αυτό έγινε και με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάταια, οι Μαουρίσιο, Πέλκας και Ελ Καντουρί προσπαθούσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του πολύ καλού σήμερα Μάρκου Βελλίδη. Το έκανε πολύ απλά ο «Πρίγιο» και ο ΠΑΟΚ πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς (έφτασε στους 11β.)  στο σακούλι του. Και το κυριότερο; Εβγαλε από πάνω του, δίχως απώλεια, άλλη μια (την τέταρτη) αγωνιστική της τιμωρίας του. Γιατί, στην άδεια Τούμπα είναι τελείως άχρωμο και άγευστο το όλο σκηνικό… Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε όλα τα… βαριά χαρτιά του στην ενδεκάδα του «δικεφάλου» και για πρώτη φορά και τα τέσσερα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα ξεκίνησαν βασικοί στο κλασικό 4-2-3-1. Ο Ροντρίγο Ρέι συμπλήρωσε δέκα σερί επίσημα ματς κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα και Λέοβατς. Οι Μαουρίσιο και Τσίμιροτ ήταν σε ρόλο αμυντικών χαφ, με τον Βιεϊρίνια και τον Πέλκα στα άκρα, τον Ελ Καντουρί ως δεκάρι και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γιάννης Πετράκης δεν άλλαξε το πετυχημένο «3-5-2», δίνοντας εντολή για  αρκετή πίεση από το ξεκίνημα του αγώνα, την τριάδα (Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος) της άμυνας να έχει γίνει σκιά του Πρίγιοβιτς.

Είχε ευκαιρίες, αλλά όχι γκολ

Με το σουτ του Γκόικο Τσίμιροτ στο 10ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός για την εστία του Βελλίδη, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πέλκας βρήκε τον Πρίγιοβιτς, αυτός τον Ελ Καντουρί, με το πλασέ του Μαροκινού να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι. Ο ΠΑΣ απείλησε την εστία του Ρέι στο 18’ με την κεφαλιά του Κοζορώνη, το σουτ του Βιεϊρίνια στο 20’ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με το Μαουρίσιο να αστοχεί μόνος του με τον Βελλίδη (25’). Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν το μηδέν και όποτε έβρισκαν χώρους έβγαιναν και στην επίθεση, όπως στο 34’ με τον Κοζορώνη που υποχρέωσε το Ρέι σε δύσκολη επέμβαση, για να το μιμηθεί τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βελλίδης στο σουτ του Μαουρίσιο. Αυτό που έλειψε από τους γηπεδούχους στο πρώτο 45λεπτο της απόλυτης υπεροχής τους (78%-22%, 9-2 τελικές) ήταν το γκολ. Η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα, ούτε στη γυριστή κεφαλιά του Πρίγιοβιτς, σταμάτησε στο δοκάρι, με τον Πέλκα να μην μπορεί να σκοράρει στην κενή εστία.

Ξανά τη λύση ο Πρίγιοβιτς

Η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα, ούτε όταν ο Πρίγιοβιτς σούταρε, ο Μάτος προσπάθησε με τακουνάκι να σκοράρει, ωστόσο ο Βελλίδης κατόρθωσε με υπερένταση να απομακρύνει τον κίνδυνο, αλλά στο 55’ είδε τους Μάτος και Πρίγιοβιτς να παίζουν… βόλεϊ και τον Σέρβο με τη δεύτερη κεφαλιά να ανοίγει το σκορ (1-0) για τον ΠΑΟΚ, που άγγιξε το 2-0 με το σουτ του Πέλκα, το οποίο «έβγαλε» ο Βελλίδης (57’), ενώ και στο 64’ ο Έλληνας μέσος του «δικεφάλου» επιχείρησε να σκοράρει με δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Πρώτα ο Πετράκης (με την είσοδο του Σολτάνι και του Βιδάλ) και στη συνέχεια ο Λουτσέσκου (με την είσοδο του Λημνιού και του Σάχοφ) προσπάθησαν να αλλάξουν πράγματα για τις ομάδες τους, με τους «ασπρόμαυρους» να διατηρούν την μπάλα για περισσότερο διάστημα στην κατοχή τους, αλλά τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει χωρίς ο ΠΑΟΚ να «κλειδώνει» το ματς, ούτε ο ΠΑΣ να μπορεί να γίνει απειλητικός. ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μαουρίσιο (68’ Σάχοφ), Τσίμιροτ, Βιεϊρίνια, Πέλκας (64’ Λημνιός), Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68’ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61’ Σολτάνι), Λίλα (43’ Μανθάτης), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης Πηγή: gazzetta.gr