Το όνομά του «παίζει» έντονα τις τελευταίες ημέρες για την ΑΕΚ, ενώ σήμερα υπήρξε και σχετικό δημοσίευμα από αθλητική εφημερίδα. Ο λόγος για τον Κώστα Μαυροπάνο, τον θηριώδη στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένας από τους καλύτερους στη θέση του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον κατατάσσουν στο Νο2 πιο ελπιδοφόρο Έλληνα στόπερ μετά τον Παναγιώτη Ρέτσο, που ήδη έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του για την Μπάγερ Λεβερκούζεν και την Μπουντεσλίγκα.

Η αναφορά της Sportday στο συγκεκριμένο όνομα δεν είναι απλώς για να γεμίζουν οι σελίδες του «κιτρινόμαυρου» ρεπορτάζ. Άλλωστε, η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Ένωση, έγινε και για τον εξής λόγο: επειδή γνωρίζει την ελληνική αγορά και ξέρει να ξεχωρίζει περιπτώσεις από αυτήν. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, ο Μαυροπάνος δεν είναι απλώς ένα ακόμη όνομα στη λίστα και για τον λόγο αυτό ο «Λύμπε» βρέθηκε χθες στις εξέδρες του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να τον παρακολουθήσει από κοντά.

ÌÁÓÏÕÑÁÓ ÌÁÕÑÏÐÁÍÏÓ   ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (ÊÕÐÅËËÏ 2017-2018)

Άλλωστε, και στην πρότερη θητεία του στην ΑΕΚ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή, είχε εισηγηθεί ανάλογα ελπιδοφόρο ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση, τον Δημήτρη Γούτα. Ωστόσο, εκείνος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό και πλέον βγάζει το… ψωμί του στο Βέλγιο, ως δανεικός από τους «ερυθρόλευκους».

Από τα Ιωάννινα, αυτό που λέγεται για τον 19χρονο, ύψους 1,94μ. στόπερ, είναι πως δύσκολα θα μείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.. Ειδικά εάν συνεχίσει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις. Για εκείνον υπάρχει ενδιαφέρον, επίσης, τόσο από Ολυμπιακό όσο και από ΠΑΟΚ. Όμως, παρά την ηλικία του, ο Μαυροπάνος δείχνει απόλυτα προσγειωμένος και συνεχίζει να δουλεύει σκληρά, κλείνοντας τα αυτιά του στις «σειρήνες».

Πάντως, για το θέμα της μεταγραφής του στην ΑΕΚ υπάρχει ένας παράγοντας που πρέπει να ξεπεραστεί. Το γεγονός ότι έχει να αποκτήσει παίκτη από την ομάδα των Ιωαννίνων από τον Δημήτρη Κολοβέτσιο το καλοκαίρι του 2014. Από τότε, οι Ηπειρώτες έχουν πουλήσει -και μάλιστα σε πολύ καλές για ομάδα της επαρχίας αντίτιμα- μόνο σε ΠΑΟΚ (κατά κύριο λόγο) και Ολυμπιακό. Ταυτόχρονα, στις διοικήσεις της Ένωσης και του ΠΑΣ υπήρξε και μια περίοδος σχετικής ψυχρασίας, όταν η Ένωση ήθελε να αποκτήσει τον Κρίστιαν Τσάβες, αλλά για διάφορους λόγους η περίπτωσή του δεν προχώρησε.