Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξήγησε τους λόγους που ο Παναθηναϊκός δεν είναι όπως θέλει, ξεκαθαρίζοντας ότι το «τριφύλλι» θα χρειαστεί νίκες και χρόνο για να βγάλει στο χορτάρι την εικόνα που επιθυμεί ο Έλληνας τεχνικός. Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA ο Έλληνας τεχνικός: «Από τη μία νιώθω χαρά, από την άλλη στεναχώρια. Όχι μόνο για τον Λουτσιάνο, αλλά για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Μέσα στον αθλητισμό όμως είναι αυτό. Ακόμα και ο Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα θα μείνει πολύ καιρό έξω. Περαστικά να είναι, ό, τι γίνεται το ξεπερνάς. Είναι ένα νέο παιδί ο Λουτσιάνο, έχει τρία χρόνια συμβόλαιο και τον πιστεύουμε πολύ. Να δουλέψει καλά γιατί το σημαντικό είναι η αποθεραπεία και να επιστρέψει κοντά μας. Είναι ένα παιδί αγαπητό, που έχει προσόντα και δεν έχει δείξει τίποτα από τις πραγματικές του δυνατότητες. Έχει όμως τόσο όρεξη για ποδόσφαιρο, που θα επιστρέψει πραγματικά δυνατός».

Τον Λουτσιάνο τον προορίζατε ως έναν παίκτη ηγέτη. Τώρα ποιος μπορεί να «μπει στα παπούτσια» του Λουτσιάνο;

«Έχουμε παίκτες. Μη μειώνουμε τους άλλους. Και ο Άλμαν έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες απ’ ότι έχει δείξει ως τώρα. Θα δουλέψουμε και σε κάποιον άλλον σχηματισμό, για να δούμε πως θα το καλύψουμε».

Ο Τσάβες έκανε εξαιρετική εμφάνιση με την ΑΕΛ. Έδειξε τον ποδοσφαιριστή που είχατε στο μυαλό σας όταν εισηγηθήκατε την απόκτησή του;

«Ακόμα όχι. Μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα πράγματα. Ο Τσάβες ήρθε σε μια περίοδο που δεν ήταν 100% έτοιμος. Άρχισαν οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και ίσως ήταν λάθος δικό μου που τον έβαλα τόσο γρήγορα. Το έχω πει ότι όταν έρχονται τελευταία στιγμή, επειδή θέλεις να τους ενσωματώσεις άμεσα στην ομάδα, δίνεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ ότι θα έπρεπε κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα και στην ομάδα να μη λειτουργήσει καλά, αλλά και να υπάρχει πάντα ο φόβος να χάσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη ή να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα. Ο Τσάβες έχει παίξει στη Μπόκα Τζούνιορς, στη Σαο Πάολο. Δε νομίζω ότι έχουν έρθει στην Ελλάδα πολλοί παίκτες με αυτό το βιογραφικό. Θέλει τον χρόνο του. Έχει έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχει διαφορετικό στυλ παιχνιδιού κι εγώ έχω υπομονή. Μπορώ να περιμένω. Ξέρετε, οι ποδοσφαιριστές θέλουν πάντα να παίζουν. Τους λες δεν είσαι έτοιμος και σου λένε είμαι έτοιμος να παίξω. Δεν είναι έτοιμος ακόμα 100%. θα έχει τα πάνω και τα κάτω του, αλλά έδειξε κάποια από τα στοιχεία του κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Επιστροφή Βιγιαφάνιες. Σας λύνει τα χέρια η επιστροφή του;

«Πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Όταν κάναμε τον σχεδιασμό αυτής της χρονιάς ο Λούκας ήταν ένας παίκτης που στηρίζαμε πολλά πάνω του. Ήταν ένας απ’ τους 6-7 που είχαν μείνει από πέρυσι. Τον περιμέναμε πολύ καιρό και όλο αυτό το διάστημα δούλευε πολύ μόνος του. Δεν είναι ακόμα στο 100%, αλλά είναι ένας παίκτης που μας δίνει το κάτι διαφορετικό από τα χαρακτηριστικά των άλλων παικτών. Έχει την ατομική ενέργεια, ξέρει καλύτερα το παιχνίδι που θέλω. Μπορεί να αξιοποιήσει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Περνώντας έναν αντίπαλο μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία, άρα να ξεμαρκαριστούν οι άλλοι. Μας έλειπε αυτό. Τον περιμέναμε και είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει πολύ. Ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει. Ως αρχηγός έχει αυξημένες ευθύνες, ελπίζω και η ψυχραιμία του μέσα στον αγωνιστικό χώρο να είναι μεγαλύτερη. Είναι κι αυτός ένας ποδοσφαιριστής με διαφορετικό ταμπεραμέντο. Θα μας βοηθήσει γιατί πλέον είναι πιο ώριμος και πιο έμπειρος».

Πότε θα είναι έτοιμη η ομάδα;

«Τώρα κάνουμε… τρίτη προετοιμασία. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας όμως. Γενικά οι ομάδες, ειδικά οι μεγάλες παίρνουν τελευταία στιγμή παίκτες, με αποτέλεσμα να χρειάζονται χρόνο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ παρουσιάζει μεγαλύτερη συνοχή απ’ όλες τις άλλες. Είχε τελειώσει πιο γρήγορα, ενώ είχε κρατήσει και αρκετούς παίκτες από την περσινή χρονιά. Αντίθετα εμείς, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παρουσιάζουμε μεταπτώσεις στην απόδοσή μας. Είναι φυσιολογικό, όπως φυσιολογική είναι και η εικόνα των “μικρότερων” ομάδων. Έκαναν κι αυτές αλλαγές αλλά νωρίς και τις δούλεψαν στο βασικό στάδιο προετοιμασίας. Γι’ αυτό και μας δημιουργούν προβλήματα. Το πότε θα είμαστε έτοιμοι δεν μπορώ να το πω με σιγουριά. Προσπαθούμε όμως, δουλεύουμε και με κάνει αισιόδοξο το γεγονός ότι οι παίκτες θέλουν να κάνουμε ένα καλό σύνολο και μια καλή ομάδα. Πάντα μια νέα ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Δεν έχει τη σταθερότητα που πρέπει. Ελπίζω να μας βοηθήσουν τα αποτελέσματα ώστε να ισορροπήσουμε τα προβλήματα συνοχής με τη διάθεση και την καλή ψυχολογία». Πηγή: gazzetta.gr