Αυτήν τη φορά δεν περιορίστηκε στις απαντήσεις μέσω Twitter. Η Κατερίνα Στεφανίδη τοποθετήθηκε μέσω Facebook για την επίθεση που δέχθηκε από το Twitter και με την οποία αμφισβητούταν το εάν είναι… Ελληνίδα, προκειμένου να μπορεί ν α λαμβάνει μέρος σε ψηφοφορία για την ανάδειξη της κορυφαίας Ευρωπαίας αθλήτριας στον στίβο.

Η «χρυσή» ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης τόνισε ότι ο λόγος που επιλέγει τις ΗΠΑ για προπόνηση τον μισό χρόνο είναι επειδή ο κάθε αθλητής «έχει καθημερινά το δικαίωμα να επιλέξει να προπονηθεί σε κάποιο καλύτερο μέρος» και ότι αυτό που κάνει -μαζί με τον σύζυγό της- είναι να επενδύει στον εαυτό της. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι τον υπόλοιπο μισό χρόνο βρίσκεται στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας:

«Θα ήθελα τουλάχιστον οι φαν μου να γνωρίσουν την πραγματικότητά μου. Ζω στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο και Μάρτιο καθώς και από τον Μάιο έως και τα μέσα του Σεπτέμβρη. Περίπου τον μισό χρόνο. Καθώς βρίσκομαι στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της κυρίως αγωνιστικής σεζόν κάνω τις προπονήσεις μου στο ΟΑΚΑ, όπως και πολλοί άλλοι αθλητές. Τους υπόλοιπους μήνες ζω στην Αμερική. Εκεί, από το 2015, κάνω προπόνηση σε μια ιδιωτική εγκατάσταση στην οποία πληρώνω $25 την ημέρα. Όχι δεν έχω κάποια υποτροφία, αυτό ήταν στο Πανεπιστήμιο πριν 5 χρόνια. Είναι μια πολύ ωραία αλλά και πολύ ακριβή εγκατάσταση. Από το 2013 έως και το 2015 κάναμε προπόνηση στην αυλή και το γκαράζ του τότε προπονητή μας στην Αριζόνα (σε συνθήκες πολύ χειρότερες του ΟΑΚΑ) τον οποίο πληρώναμε $400 τον μήνα (ο καθένας!). Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο σε δυο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Ο κάθε αθλητής έχει καθημερινά το δικαίωμα να επιλέξει να προπονηθεί σε κάποιο καλύτερο μέρος. Εμείς πήραμε αυτό το οικονομικό ρίσκο και επιλέξαμε να κάνουμε προπόνηση κάτω από καλύτερες συνθήκες (και ας τις πληρώνουμε χρυσές) γιατί και εγώ και ο άντρας μου πιστεύουμε στην σημασία του ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. Σε όλους τους τομείς της ζωής!

Τέλος, βρίσκω πολύ σημαντικό το να κατανοήσουμε πως το να φτάσει κανείς (σε οποιονδήποτε τομέα) σε υψηλό επίπεδο είναι εξίσου δύσκολο ανεξάρτητα από τη χώρα παραμονής του. Δεν ιδρώνω ή πονάω λιγότερο κατά την διάρκεια των προπονήσεων μου στην Αμερική».