Όταν η Γιουβέντους απέκτησε αυτό το καλοκαίρι τον Φεντερίκο Μπερναρντέσκι, ο πρώην άσος της Φιορεντίνα δήλωσε ότι πρέπει να αποδείξει σε όλους ότι αξίζει τη φανέλα με τον αριθμό 10 πριν την πάρει. Υστερα από τέσσερις αγωνιστικές στην Serie A, ο άνθρωπος που τελικά την πήρε, αποδεικνύει ότι αν κάποιος την αξίζει, είναι σίγουρα εκείνος. Με 8 γκολ στις 4 πρώτες αγωνιστικές, ο Πάουλο Ντιμπάλα γράφει ιστορία με τους Bianconeri, μέχρι στιγμής σηκώνει άνετα τα βάρη της φανέλας και κάνει τη διοίκηση να ζει την πραγματικότητα, όπως ακριβώς την είχε ονειρευτεί για τον νέο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο… Αφού φόρεσε το 10, ο αριστεροπόδαρος επιθετικός ξεκίνησε με τρέλα το 2017-18. Αν και η Γιουβέντους έχανε 2-0 μέχρι το 85′ από την Λάτσιο στον τελικό του Super Cup στο Olimpico, με φάουλ και πέναλτι προσπάθησε να το γυρίσει μόνος του και παρότι οι Bianconeri έχασαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν, ο ίδιος έχει βαλθεί από την αρχή να δείξει ότι για να χαθεί και εκείνος του πρωταθλήματος οι αντίπαλοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν σπάνια υπέρβαση. Ο Ντιμπάλα έδωσε την τελευταία παράσταση στο MAPEI Stadium της Σασουόλο κάνοντας back-to-back εκτός έδρας χατ-τρικ έπειτα από εκείνο που είχε κάνει στο Marassi κόντρα στην Τζένοα και έχοντας από ένα γκολ σε βάρος των Κάλιαρι, Κιέβο. «Εχω τις μπάλες από τα ματς που έκανα χατ-τρικ κοντά μου, στον καναπέ. Αν η μαμά μου δεν τις έχει πάρει, θα είναι ακόμα εκεί». Ο πρώην άσος των Ινστιτούτο Κόρδοβα και Παλέρμο έγινε ο πρώτος παίκτης που βάζει 8 γκολ ύστερα από 4 αγωνιστικές στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης μετά το 2011-12 όταν το είχε κάνει ο Γουέιν Ρούνεϊ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με την τριπλέτα σε βάρος της Σασουόλο έφτασε τα 52 τέρματα σε 100 συμμετοχές με την Γιουβέντους, έχοντας δηλαδή μέσο όρο μεγαλύτερο του ενός γκολ ανα αγώνα, ενώ μόλις 5 παίκτες στην ιστορία του club χρειάστηκαν λιγότερα ματς για να φτάσουν στα 50 [Πλατινί, Μπορέλ, Σίβορι, Τσαρλς, Χάνσεν].

Ο Ντιμπάλα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Γιουβέντους που σκοράρει και στις 4 πρώτες αγωνιστικές της Serie A [τελευταίος ο Τόνι το 2004-05] και οι πολύ αισιόδοξοι βάζουν στην ίδια πρόταση το ρεκόρ του επιθετικού-μύθου, Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, που είχε βάλει και στις 11 πρώτες το 1994-95 με την Φιορεντίνα. Ακόμα όμως και δεν καταφέρει να φτάσει έστω κοντά στο εκπληκτικό ρεκόρ, έχει ξεπεράσει ουσιαστικά τον εαυτό του, αφού πέρυσι σημείωσε 11 τέρματα και για να φτάσει στα 8 χρειάστηκε να περιμένει την 28η αγωνιστική, ενώ φέτος το έκανε από την 4η. Στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα κανείς δεν έχει τα 10 δικά του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Αν μετρήσει κανείς και τους δύο τελευταίους περσινούς αγώνες [Μπολόνια, Κροτότε], ο 23χρονος έχει βρει δίχτυα σε 6 σερί ματς της Serie A. Φέτος έχει δικό του 67% των γκολ της Γιουβέντους, ενώ αξίζει προσοχής ότι από το 2015 έχει ζωγραφίσει 6 φορές με απευθείας εκτέλεση φάουλ, επίδοση καλύτερη από κάθε άλλου στο Campionato. «Παίζω πολλά στοιχήματα με τον Πιάνιτς στα φάουλ. Πρέπει να σκοράρω για να νικήσω. Τώρα είμαι από πάνω, αλλά είναι επικίνδυνος». Αν υπολογίσουμε και τα γκολ στο Super Cup, ο Ντιμπάλα βρίσκει δίχτυα μία φορά κάθε 48 λεπτά, τη στιγμή που μόνο στην Serie A γράφει ένα τεμάχιο κάθε 37. Αυτά έχουν προκύψει από 11 σουτ, το οποίο του δίνει ποσοστό ευστοχίας… μπάσκετ, αφού πετυχαίνει γκολ κάθε 1.3 προσπάθειες. Το γεγονός ότι στα 100 πρώτα του ματς έχει περισσότερα γκολ από Ντελ Πιέρο και Πλατινί λέει από μόνο πάρα πολλά. Εχοντας αγοράσει τον Ντιμπάλα για τα σημερινά ‘ψίχουλά’ των 40 εκατ. ευρώ, η Γιουβέντους απολαμβάνει ένα από τα κορυφαία αστέρια του αύριο μόλις στα 23 του. Αυτό που μένει για να αρρωστήσουν ακόμα περισσότερο μαζί του οι τιφόζι των Bianconeri είναι να κάνει πιο συχνά μεγάλες εμφανίσεις στην Ευρώπη. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα πέρυσι, ο Αργεντινός έδειξε ότι μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής στο top-level και τα επόμενα χρόνια έχει την ευκαιρία να καθιερωθεί στη διεθνή σκηνή του αγαπημένου μας παιχνιδιού… Πηγή: gazzetta.gr