Φαίνεται ότι τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη στο πρόσφατο δείπνο που παραχώρησε προς τις οικογένειες των ποδοσφαιριστών, των προπονητών και των στελεχών του ΠΑΟΚ, μπήκαν καλά στα αυτιά των παικτών, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Λημνιός.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του «δικεφάλου» τόνισε στην κάμερα της Nova ότι όποιος φοράει την ασπρόμαυρη φανέλα «πρέπει να την τιμάει, να πεθαίνει μέσα στο γήπεδο, να δίνει το 100%», ενώ αναφέρθηκε επίσης για την έως τώρα πορεία της ομάδας, τη δική του παρουσία, το αυριανό (18:15, Novasports 2) παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να έρθουν οι νίκες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λημνιού:

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ: «Τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν είναι όπως τα θέλουμε. Δεν έχουμε ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά είμαστε ΠΑΟΚ και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Έχουμε βάλει κάτω τα πράγματα, δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα στην προπόνηση, ξέρουμε τι φταίει και πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να μπαίνουμε στο γήπεδο και να δίνουμε το 100% κάθε φορά, προκειμένου να γυρίσουμε την κατάσταση και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Σχετικά με τις αιτίες του κακού ξεκινήματος: «Νομίζω πως δεν δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα και δεν είμαστε όσο αποτελεσματικοί θα έπρεπε. Αυτή είναι η δουλειά μας όμως, είμαστε ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε τι φταίει, θα πρέπει να το αλλάξουμε. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό και τα πράγματα να αρχίσουν να καλυτερεύουν».

Αναφορικά με το αν είναι εύκολο να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο, μέσα σε λίγες ημέρες: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή, αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτοπεποίθηση, η ψυχολογία μας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Πρέπει κάτι να γίνει, δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αυτό γίνεται μόνο μέσα από τη δουλειά και τη σκληρή προπόνηση, το έχουμε καταλάβει όλοι. Είμαι αισιόδοξος πως στη συνέχεια θα γίνει κάτι καλύτερο».

Για την ομιλία του Ιβάν Σαββίδη: «Αυτά που είπε ο κ. Σαββίδης είναι λογικά. Είναι πρόεδρος, θέλει η ομάδα να κερδίζει, να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Δεν έχουμε δώσει αυτά που πρέπει, γι’ αυτό τις τελευταίες ημέρες έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω σε αυτά που δεν έχουμε κάνει καλά. Έχουμε βάλει στα αυτιά μας κάθε λέξη που είπε ο κ. Σαββίδης και να είναι σίγουρος πως θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

Σχετικά με την πίεση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτή που υπήρχε στον Ατρόμητο: «Ξέρω που έχω έρθει από την πρώτη στιγμή. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, με βαριά φανέλα. Όποιος αγωνίζεται με αυτή τη φανέλα, πρέπει να την τιμάει, να πεθαίνει μέσα στο γήπεδο, να δίνει το 100%. Ο κόσμος ζητάει από τους παίκτες να πεθαίνει μέσα στο γήπεδο, αυτό θα κάνουμε και εμείς. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές, η πίεση είναι μεγάλη και είμαι έτοιμος ανταποκριθώ σε κάθε πίεση».

Και για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό: «Το μόνο που έχω να πω είναι ότι συμβιβαζόμαστε μόνο με τη νίκη και θα μπούμε από το πρώτο λεπτό για να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο και να την κατακτήσουμε. Ο Παναιτωλικός έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες μπροστά, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα από το πρώτο , να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να μας κάνει φάσεις. Αν αφήσουμε χώρους, ο Παναιτωλικός είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε αποτελεσματικοί».