Το συμβόλαιο του Ομάρ Ελαμπντελαουί με τον Ολυμπιακό λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ήδη οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας τους, ενώ στο πλαίσιο αυτό ο μάνατζερ του Νορβηγού μπακ βρέθηκε στην Ελλάδα και παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το Λιμάνι, ο Άνταμ Μπουσκουσί, που είχε δει από κοντά και τη ρεβάνς των «ερυθρόλευκων» με τη Ριέκα, για τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είχε και συζήτηση με ανθρώπους των Πειραιωτών για το ζήτημα.

Μετά το παιχνίδι με τους Κροάτες, είχε κυκλοφορήσει ότι είναι θέμα ημερών η ανανέωση της συνεργασίας. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Δεν αποκλείεται, όμως, να συμβεί αυτό τώρα, αν και δεν έχει διαρρεύσει κάτι σχετικό. Πάντως, ο ίδιος ο Ομάρ τόνισε ξανά μετά το παιχνίδι με τους Πορτογάλους ότι επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του με τα ερυθρόλευκα.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, αν δεν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές μέσα στο προσεχές διάστημα, ο Ολυμπιακός να προσπαθήσει να παραχωρήσει τον παίκτη πριν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του.