Μέσω της επίσημης τοποθέτησής του για την πρόθεσή του να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να μεταφέρει όλα τα τμήματα του συλλόγου σε έναν χώρο. Αυτό, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, μπορεί να συμβεί στο ΟΑΚΑ.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της «πράσινης» ΚΑΕ, μέσω του πρότζεκτ PAO Foundation, έχει ήδη καταστρώσει τα σχέδιά του για το ποδοσφαιρικό γήπεδο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Όπως αναφέρει η «Πράσινη», υπάρχει η απόφαση για τη διενέργεια μελέτης, προκειμένου το στάδιο της Καλογρέζας να μετατραπεί σε ένα καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο. Κάτι που θα συμβεί με την αφαίρεση του στίβου και τη βύθιση του αγωνιστικού χώρου.

Για το εν λόγω έργο φέρεται να υπάρχει ενδιαφέρον από ξένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα και η οποία έχει συμπράξει στην κατασκευή ανάλογων πρότζεκτ του εξωτερικού. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θετική φαίνεται πως είναι και η στάση της κυβέρνησης στο πλάνο.

Όπως αναφέρεται σχετικά, το σχέδιο που αφορά τη μετατροπή του ΟΑΚΑ σε… Παναθηναϊκή Πολιτεία, υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Το όλο εγχείρημα λέγεται ότι θα κοστίσει γύρω στα 100 εκατομμύρια ευρώ, με το PAO Foundation να είναι ο βασικός επενδυτής του πρότζεκτ.

Φυσικά, πολλά θα κριθούν από το αποτέλεσμα που θα έχει το σημερινό ραντεβού μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Γιάννη Αλαφούζου, όπου αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο.