Λίγο μετά την άφιξη της αποστολής της Εθνικής από την Κωνσταντινούπολη, ο Κώστας Μίσσας μίλησε για την παρουσία της «γαλανόλευκης» στο Ευρωμπάσκετ 2017, για την οποία σημείωσε πως άφησε μια… γλυκόπικρη γεύση. Μέσω της Nova τόνισε επίσης ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «βλάπτει την υγεία», ενώ για το μικρό rotation επισήμανε ότι άλλες φορές πρέπει να είναι κλειστό και άλλες ανοιχτό.

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Μίσσας τόνισε: «Η γεύση που μας άφησε η διοργάνωση είναι γλυκόπικρη. Είπα και εχθές, είχαμε τρεις ημέρες ξεκούρασης και υπήρχε διαφορετική ροή του παιχνιδιού. Θεώρησα πως στο τελευταίο κομμάτι μπορούσαμε να πάμε με αυτούς τους παίκτες. Ο Καλάθης μου είπε πως μπορεί να παίξει ακόμα δυο παιχνίδια. Τη μια πρέπει να έχουμε ανοιχτό rotation και την άλλη κλειστό. Όλα έχουν να κάνουν με το αποτέλεσμα. Άλλες φορές θέλεις κλειστό rotation και άλλες ανοιχτό. Επιλογές είναι αυτές».

Και στη συνέχεια επισήμανε: «Υπήρχε αδιέξοδο. Ήμουν στρατιώτης της εθνικής και έλυσα ένα πρόβλημα. Το διαχειρίστηκα με τον καλύτερο δυνατό τρόπου. Είχαμε την καλύτερε δυνατή εικόνα. Μετά από δυο μήνες, βλάπτει στην υγεία η εθνική. Θα μιλήσω με τη διοίκηση. Μεγάλη πίεση, άγχος και αλλαγές συναισθημάτων. Να ευχαριστήσω τους παίκτες, το τιμ και τους φιλάθλους, που ήταν μαζί και στα εύκολα και τα δύσκολα».