Η ανακοίνωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σχετικά με τις προθέσεις του για εμπλοκή του στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν κάτι που ο κόσμος της ομάδας το περίμενε εδώ και αρκετό καιρό και σίγουρα δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Άλλωστε, ο ίδιος άφησε πρόσφατα να εννοηθούν οι προθέσεις του, στην… πιάτσα κυκλοφορούσε εδώ και αρκετό καιρό η πρόθεσή του να κάνει «μπάσιμο», ενώ το γεγονός ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου έχει την πορεία που οι υποστηρικτές της ομάδας θα επιθυμούσαν, έστρωσε τον δρόμο για τη δραστηριοποίησή του.

Οι προθέσεις είχαν αρχίσει να αχνοφαίνονται με την προσπάθειά του επικεφαλής της ΚΑΕ να αναλάβει τα ηνία του Ερασιτέχνη, που βγάζει ακόμη πιο ανησυχητικά σημάδια από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Όμως, και η προμετωπίδα του «τριφυλλιού» βγάζει ανάλογα θέματα. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη ήταν το ένα «χτύπημα», ενώ στη συνέχεια ήρθαν οι τρεις γκέλες στο πρωτάθλημα. Τις δύο ισοπαλίες με Πλατανιά εκτός έδρας και Λεβαδειακό στην άδεια Λεωφόρο, ακολούθησε η ήττα στην Κέρκυρα από την τοπική ομάδα, που άφησε μόνο τελευταίο στον βαθμολογικό πίνακα τον Παναθηναϊκό, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Πριν το παιχνίδι στα Επτάνησα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε βγει να υπερασπιστεί με τον αγαπημένο του τρόπο, ανάρτηση στα social media, τον Γιάννη Αλαφούζο. Το έκανε σε έναν διαδικτυακό διάλογο με οπαδό της ομάδας, που ασκούσε κριτική στον επικεφαλής της ΠΑΕ, εκφράζοντας την ακόλουθη απορία: «Δηλαδή, εάν δεν είχε ρίξει και μια τριαντάρα σε τρία χρόνια, τι θα του κάνατε;».

Μετά το ματς στην Κέρκυρα, οι αναρτήσεις του έδειξαν πως το διαφαινόμενο… μπάσιμο είναι κοντά. Και έπειτα από λίγα 24ωρα, εξέδωσε και τη σχετική ανακοίνωση. Μέσω αυτής ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παίξει μόνος του μπάλα… Φρόντισε να κάνει σαφές ότι το PAO Foundation «αποτελεί όχι απλά μια πρόταση για το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του Συλλόγου αλλά, κατά την προσωπική μου άποψη, μονόδρομο για τη βιωσιμότητα του Παναθηναϊκού».

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό το διάστημα έχει «παίξει» έντονα η επαναδραστηριοποίηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Και παρά τις σχετικές διαψεύσεις, κάτι τέτοιο θα συνεχίσει να συμβαίνει, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα η οικογένεια δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με το «τριφύλλι». Σαν επιβεβαίωση αυτού, εκείνοι που υποστηρίζουν κάτι σχετικό, επικαλούνται το γεγονός ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης βρέθηκε την προηγούμενη σεζόν στη Λεωφόρο και είδε μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο κάποια από τα παιχνίδια της ομάδας.

Ο πόθος της οικογένειας Γιαννακόπουλου να εμπλακεί στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι δεδομένη, καθώς για λίγο δεν κατάφερε το 1979 να αναλάβει τα ηνία της. Με την προτροπή του Σταύρου Νταϊφά στον Γιώργο Βαρδινογιάννη να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, έπειτα -όπως λέει ο αστικός μύθος- μιας παρτίδας τάβλι, το ρου της «πράσινης» ιστορίας άλλαξε εντελώς, την ώρα που ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν με το… ενάμισι πόδι να αναλάβει, όταν το ποδόσφαιρο άρχισε να μπαίνει στην επαγγελματική του εποχή.

Όπως διαφαίνεται στη σημερινή ανακοίνωση, για να προχωρήσει το σχέδιο που έχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αποτελεί προϋπόθεση και η συστέγαση όλων των τμημάτων του συλλόγου (και του Ερασιτέχνη) σε έναν χώρο. Το Γουδή μοιάζει με μια από τις επιλογές, καθώς η πρώτη κίνηση από πλευράς κυβέρνησης έχει ήδη γίνει, ενώ το ΟΑΚΑ φαντάζει το πλέον ιδανικό, διότι έχει όλο το «πακέτο». Μάλιστα, μια άλλη… καραμπόλα με ιστορικό μεγάλο «πράσινο» αντίπαλο, η μετακόμιση της ΑΕΚ (καλώς εχόντων των πραγμάτων) στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα ανοίξει τον δρόμο από το 2019 για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Καλογρέζας, εκεί που έχει γράψει μερικές από τις πιο ένδοξες στιγμές της ιστορίας του, εκεί που έγινε «Panathinaikos».

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε ηγετικό ρόλο, έγιναν σαφείς. Μένει να φανεί πώς το όραμα αυτό θα γίνει πράξη και εάν πράγματι μπουν «συμπαίκτες» στο εγχείρημα, που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή του συλλόγου.

Πάντως, ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, δεσμεύτηκε πως όταν παρουσιαστεί το πλάνο για το PAOFoundation, θα παραδώσει και εκείνος με τη σειρά του την εταιρεία «λευκή» από οικονομικές υποχρεώσεις. Όπως, δηλαδή, ζητήθηκε από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε έναν από τους όρους της δραστηριοποίησής του.