Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την εντυπωσιακή νίκη του Φλόιντ Μεϊγουέδερ έναντι του Κόνορ ΜακΓκρέγκορ στο Λας Βέγκας, ειδικά μάλιστα σε ό,τι είχε να κάνει με το πόσα έβγαλε ο «Money» στους 10 γύρους που πέρασε στο ρινγκ.

Αρκεί να ειπωθεί πως η πρόσφατη μάχη του συνταξιούχου Φλόιντ ήταν ικανή να τον εκτοξεύσει σε ένα πολύ ελίτ κλαμπ των σπορ που έχει μόλις δύο άλλα μέρη.

Σύμφωνα με το «Forbes», ο πάντα επιδειξίας με τα λεφτά του Φλόιντ, απ’ όπου προέρχεται εξάλλου και το παρατσούκλι του «Money», είναι στον δρόμο για να γίνει ένας από τους ελάχιστους δισεκατομμυριούχους του αθλητισμού, αν επιβεβαιωθούν τουλάχιστον οι εκτιμήσεις για τα όσα φέρεται να πήρε για τα δικαιώματα του αγώνα και τη διαδικτυακή του προβολή (pay-per-view).

vbbbxmawth4

Ο αήττητος μποξέρ πήρε 100 εκατ. δολάρια αμοιβή για τη νίκη του απέναντι στον Ιρλανδό, αν και τα συνολικά του έσοδα για τον αγώνα της δεκαετίας αναμένεται να κυμανθούν στα 300-350 εκατομμύρια!

Το ελίτ κλαμπ που αναμένεται να μπει (καμιά 400αριά εκατομμύρια μοιράστηκαν εξάλλου με τον Πακιάο) περιλαμβάνει τον Μάικλ Τζόρνταν (1,5 δισ. δολάρια) και τον Τάιγκερ Γουντς (1,4 δισ. δολάρια), το 90% της περιουσίας αμφότερων προέρχεται από χορηγούς και διαφημίσεις.

Ο Μεϊγουέδερ δεν θα τα κατάφερνε ποτέ να μπει στο κλαμπ των κροίσων των σπορ αν δεν έκανε μια δαιμόνια κίνηση πριν από 10 χρόνια. Βλέπετε στην πρώτη φάση της απίστευτης καριέρας του στα ρινγκ είχε μάνατζερ τον «πολύ» Bob Arum, ο οποίος είχε συνεργαστεί από τον ίδιο τον Μοχάμεντ Άλι μέχρι και τον πρόσφατο Μάνι Πακιάο. Ήταν μια καλή συνεργασία για τον Φλόιντ, το 2006 ωστόσο ο πυγμάχος πλήρωσε από την τσέπη του τη ρήτρα των 750.000 δολαρίων για να σπάσει το συμβόλαιό του με τον μάνατζερ.

vbbbxmawth5

Κι έτσι για 10 χρόνια ο Φλόιντ ήταν ο μάνατζερ του εαυτού του, όταν άλλαξε το παρατσούκλι του από «Pretty Boy» σε «Money» και άρχισε να χτίζει την περσόνα του εντός και εκτός ρινγκ.

Στον αγώνα του λοιπόν με τον Όσκαρ ντε λα Χόγια ήδη από το 2007 τσέπωσε 25 εκατ. δολάρια γιατί δεν είχε μεσάζοντες! Το «Forbes» εκτιμά ότι έβγαλε τουλάχιστον τα ίδια στους 11 αγώνες που έδωσε έκτοτε.

vbbbxmawth3

Αλλά και η κίνησή του να αφήσει το HBO για χάρη του Showtime απέδωσε υπέροχα, παντελονιάζοντας τουλάχιστον άλλα 32 εκατ. δολάρια ανά αγώνα. Κι έτσι το 2013, όταν τα έβαλε με τον Κανέλο Αλβάρες, ο Φλόιντ κέρδισε περισσότερα από 70 εκατ. δολάρια.

Η συνεργασία του με τη Showtime και μόνο έφερε στον τραπεζικό του λογαριασμό περισσότερα από 450 εκατ. δολάρια σε μόλις 2,5 χρόνια!

vbbbxmawth2

Και όπως ξέρουμε, δεν κρύβει καθόλου το άφθονο παραδάκι του, ποστάροντας συνεχώς φωτογραφίες στο Instagram με τα πράσινα «τούβλα» και τα πανάκριβα κοσμήματά του…