Μεγάλη από κάθε άποψη ήταν η χθεσινή βραδιά για την ΑΕΚ. Εκτός από το γεγονός ότι επέστρεψε στις ευρωπαϊκές νίκες και τα ευρωπαϊκά γκολ, ξαναπήρε πρόκριση για ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, «ζέστανε» τον κόσμο της με ένα μεγάλο αποτέλεσμα και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, κατάφερε να ενισχύσει και με πολλά χρήματα τα ταμεία της.

Με τον ηλεκτρονικό πίνακα να γράφει 2-0 γύρω στο 80’ και με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός συνέχειας του Europa League, στα «πηγαδάκια» που στήθηκαν στα επίσημα και στα δημοσιογραφικά του ΟΑΚΑ, το market pool ήρθε… φυσιολογικά ως θέμα συζήτησης. Πολλοί προσπάθησαν να βρουν τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέα Δημάτο, που είναι άριστος γνώστης τέτοιων θεμάτων, για να μάθουν πόσα είναι τα χρήματα που θα καρπώνονταν οι «κιτρινόμαυροι», όντας οι μόνοι εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Οι απαντήσεις δόθηκαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα με την Μπριζ. Η πρώτη εκτίμηση ήταν πως συνολικά το «πακέτο» για την ΑΕΚ θα υπερβεί τα 7 εκατ. ευρώ. Και πράγματι, τα στοιχεία, με μια πιο ψύχραιμη και λεπτομερή αποτίμηση αργότερα, αυτό έδειξαν. Η Ένωση, η οποία εισέπραξε 400.000 από την παρουσία της στα πλέι οφ, θα λάβει επιπλέον 2,6 εκατομμύρια ευρώ για την είσοδό της στους ομίλους του Europa, αλλά και περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ από ολόκληρο το market pool των ελληνικών συλλόγων. Σύνολο, 7,5 εκατ. ευρώ!

Ένα ακόμη γεγονός που φάνηκε να χαροποιεί τους ανθρώπους της ομάδας ιδιαίτερα, καθώς με αυτά τα χρήματα μπορούν να κάνουν και κάποιες κινήσεις πιο άνετα. Όπως η απόκτηση επιθετικού, με τον Σέρχιο Αραούχο να είναι ο μεγάλος πόθος τόσο της διοίκησης του τεχνικού επιτελείου όσο και του κόσμου. Η ιαχή «Αραούχο, Αραούχο» στο τέλος του αγώνα, ήταν ένα σαφές μήνυμα…