Νύχτα ντροπής στο μακρινό Εστερσουντ της Σουηδίας για τον ΠΑΟΚ, που ξαναζεί μέρες του 2012, όταν για τελευταία φορά έμεινε εκτός ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Ενας τραγικά κακός ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 3-1 της Τούμπας και μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 71ο λεπτό κατέρρευσε και  δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Να σηκώσει κεφάλι. Να δείξει ότι είναι μια ομάδα με εικοσαπλάσιο μπάτζετ από την κυπελλούχο Σουηδίας, η οποία το 2012 (όταν η Ραπίντ Βιέννης πετούσε εκτός ομίλων τον ΠΑΟΚ), αγωνιζόταν στην Δ’ κατηγορία!

Δυστυχώς, ο «Δικέφαλος» εγκλημάτισε στο παγωμένο Εστερσουντ. Εγκλημάτισε σε βάρος της ιστορίας του και υποθήκευσε το ευρωπαϊκό μέλλον του.

Το ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ομάρ Ελ Καντουρί δε λέει απολύτως τίποτα αυτές τις ώρες. Ο ΠΑΟΚ, αυτός ο ΠΑΟΚ που από τις αρχές του καλοκαιριού έχει μπει σε δύσκολα μονοπάτια, θέλει πολλές ακόμη «επεμβάσεις» και παρεμβάσεις στο ρόστερ του για να συνέλθει από το ισχυρό σοκ του αποκλεισμού.

Δεν έκρυβε εκπλήξεις η ενδεκάδα την οποία επέλεξε να παρατάξει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο πλαστικό χλοοτάπητα της «Jämtkraft Arena». Το όποιο rotation είχε γίνει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έμεινε στην άκρη, ενώ η απουσία του Κάνιας έφερε τους ίδιους ένδεκα της Τούμπας να ξεκινούν και σήμερα.

Με δυνατή βροχή, το θερμόμετρο να αγγίζει μετά βίας τους 10 βαθμούς Κελσίου, ξεκίνησαν ο Ρέι  κάτω από τα δοκάρια, με τον Βαρέλα και τον Κρέσπο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αριστερά στην άμυνα ήταν ο Λέοβατς και δεξιά ο Μάτος. Ο Τσίμιροτ με τον Σάχοφ αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ, αριστερά ο Μακ, δεξιά ο Κάμπος και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς. Οι εννέα από τους 11 του ΠΑΟΚ στην αρχή του αγώνα με την Έστερσουντ είχαν ξεκινήσει και στα τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια!

Η Εστερσουντ, γνωρίζοντας και καλύτερα προσαρμοσμένη στις συνθήκες του αγώνα, μπήκε καλύτερα και κατάφερε να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ επιλέγοντας να μείνει στο μισό του γηπέδου, έψαχνε τρόπο να ξεκολλήσει από την άμυνα του, να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ρόμπερτ Μακ και του Τζάλμα Κάμπος.

Στο 15’ η ατομική ενέργεια του Αϊές προκάλεσε συναγερμό στην ασπρόμαυρη άμυνα, που με δυσκολία έκοψε τον επιθετικό της ΟΦΚ, γενικά οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν επιλέγοντας να σεντράρουν και να παίζουν από τα άκρα.

Ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να κάνει τη ζωή του πολύ πιο εύκολη, αν ο Κάμπος δεν αστοχούσε από πλεονεκτική θέση (20’) κι αν από την πάσα του Πρίγιοβιτς, ο Μακ ενεργούσε πιο γρήγορα (35’). Με σχετική ευκολία οι «ασπρόμαυροι» κράτησαν το μηδέν στα πρώτα 45 λεπτά, ενώ το β’ μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Η Εστερσουντ απείλησε με την κεφαλιά του αφύλαχτου Πέτερσον (52’) μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στο διάστημα που οι κυπελλούχοι Σουηδίας ανέβασαν κι άλλο την πίεση μπροστά από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, τα πράγματα έγιναν χειρότερα από ότι καλύτερα με την έξοδο του Μπίσεσβαρ και την είσοδο του Ενρίκε, με την Εστερσουντ να βάζει δύσκολα ανοίγοντας το σκορ στο 71ο λεπτό.

Ο Εντουάρντς έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Γκόντος (ίσως και από θέση οφ σάιντ) έκανε την προβολή και την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ρέι κάνοντας το 1-0.

Και τα χειρότερα ήρθαν έξι λεπτά αργότερα με τον Γκόντος να πληγώνει για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ. Με τον ίδιο τρόπο. Με γκολ-καρμπόν. Με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο κορυφαίος του γηπέδου έκανε το 2-0 για την Εστερσουντ. Πάλι καλά που ο Ρέι κράτησε το 2-0 στο 79’ μετά το σουτ Εντουάρντς.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο «Δικέφαλος» πήγε να κλέψει την πρόκριση, αλλά ο Μάτος δεν μπόρεσε να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Κεϊτά.

Πηγή: gazzetta.gr