Η τρέλα της ΑΕΚ (διοίκησης, προπονητικού επιτελείου και οπαδών) για τον Σέρχιο Αραούχο είναι δεδομένη. Το ίδιο και αυτή του Αργεντινού επιθετικού, για να φορέσει και πάλι τα κιτρινόμαυρα με τον δικέφαλο αετό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που όλο το καλοκαίρι το σίριαλ της επιστροφές του «Τσίνο» στην ένωση ήταν πάντα στο προσκήνιο και παρά τα πάνω – κάτω, ποτέ δεν έφυγε από την επικαιρότητα.

Τις τελευταίες ώρες η ΑΕΚ ψάχνεται για την τελική κίνηση στην υπόθεση, η οποία θα φέρει το «ματ» στη μεταγραφική σκακιέρα.  Όπως πηγάζει από το «κιτρινόμαυρο» περιβάλλον, η Ένωση κατέθεσε πρόταση για τον Αραούχο, η οποία αφορά πρόταση δανεισμού για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Η πρόταση αυτή δεν είναι η πρώτη που γίνεται αυτό το καλοκαίρι για τον Αργεντινό φορ.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, η προσφορά της ΑΕΚ περιλαμβάνει ενοίκιο για την τρέχουσα σεζόν και προκαθορισμένη (αναγκαστική) ρήτρα εξαγοράς, με τη Λας Πάλμας να κρατάει και ποσοστό μεταπώλησης. Μάλιστα, τα νούμερα είναι αρκετά υψηλά (ακόμη όχι πλήρως γνωστά) και καθόλου «οικεία» στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί για τις μεταγραφές της η ΠΑΕ.

Με τη βοήθεια του… Βαλβέρδε

Για να ανοίξει ο δρόμος φυγής του Αραούχο από τα Κανάρια Νησιά, θα πρέπει πρώτα η Λας Πάλμας να αποκτήσει επιθετικό, που θα «ρίξει» τρίτο στην ιεραρχία της τον «Τσίνο». Αυτήν τη στιγμή, ο Αργεντινός θεωρείται το Νο2 της επιθετικής γραμμής, πίσω από τον συμπατριώτη του, Καλέρι. Αλλά, ο ισπανικός σύλλογος δεν πάει μόνο για έναν επιθετικό, αλλά για δύο, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει το Radio Marca των Κανάριων Νησιών.

Ένας από τους δύο αυτούς επιθετικούς μπορεί να έρθει με… τη βοήθεια ενός πρώην «ερυθρόλευκου»: του ερνέστο βαλβέρδε. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα δεν υπολογίζει τον Μουνίρ, με τη Λας Πάλμας να εξετάζει πολύ «ζεστά» την περίπτωσή του. Ο παίκτης προτάθηκε, μάλιστα, στην ομάδα του Μανόλο Μάρκες.

Βεβαίως, τα 20 εκατ. ευρώ που φέρεται να ζητούν οι «πλαουγκράνα» για τον παίκτη κρίνονται πάρα πολλά, όμως και εκεί δεν αποκλείεται να βρεθεί μια φόρμουλα, όπως αυτή μεταξύ ΑΕΚ και Λας Πάλμας για τον Αραούχο. Άλλωστε, η μεταγραφική περίοδος φτάνει προς το τέλος της και κανένας σύλλογος δεν θέλει οι παίκτες που δεν υπολογίζει να του μένουν στο… ράφι.

Οι επόμενες ώρες είναι σημαντικές για όλο αυτό το ντόμινο εξελίξεων. Σε πρώτη φάση, απόψε η ΑΕΚ καλείται να περάσει το εμπόδιο της Κλαμπ Μπριζ και να εξασφαλίσει θέση στους ομίλους του Europa League. Κάτι που θα φέρει και επιπλέον χρήματα στα ταμεία της…