Μπορεί ο Ούγκο Αλμέιδα να σκόραρε -έστω και από το σημείο του πέναλτι- στο 14ο λεπτό του χθεσινού ματς με τον Παναιτωλικό (2-0), ωστόσο στο 27’ ο Πορτογάλος αποβλήθηκε, επειδή απώθησε τον Χαντάκια. Στο δεύτερο μέρος (47’), ξανά με… πρωταγωνιστή τον ίδιο ποδοσφαιριστή των Αγρινιωτών, ο Μάρκο Λιβάγια χτύπησε στο πρόσωπο τον αντίπαλό του. Και παρά το γεγονός ότι δεν αποβλήθηκε, επειδή η φάση δεν υπέπεσε στην αντίληψη του διαιτητή, η χρήση του βίντεο μπορεί να του επιφέρει τελικά την «καμπάνα».

Τόσο ο Αλμέιδα όσο και ο Κροάτης μπορεί να τιμωρηθούν μέχρι και με τρεις αγωνιστικές. Ο κανονισμός προβλέπει τιμωρία δύο αγωνιστικών για απόπειρα βιαιοπραγίας και τριών για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά σε αντίπαλο. Κάτι που σημαίνει, ότι σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Γιώργου Γιακουμάκη, η Ένωση μπορεί να μην έχει κανέναν από τους επιθετικούς της διαθέσιμο στα επόμενα ματς πρωταθλήματος.

Αυτό κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη των «κιτρινόμαυρων» να αποκτήσουν έναν ακόμη σέντερ φορ. Και δεδομένου ότι ο Σέρχιο Αραούχο φαίνεται πως θα παραμείνει στη Λας Πάλμας, στην ΑΕΚ καλούνται να ενεργοποιήσουν τις εναλλακτικές τους.

Πάντως, ο Λιβάγια αντιμετωπίζει και πρόβλημα τραυματισμού, καθώς αποχώρησε από το χθεσινό ματς με κάκωση στον αριστερό τετρακέφαλο και αιμάτωμα. Για τον λόγο αυτό ακολούθησε σήμερα θεραπεία. Ο Κροάτης φορ δεν υπολογίζεται για το ματς του Europa League, καθώς είναι τιμωρημένος…

Στη σημερινή προπόνηση, όσοι αγωνίστηκαν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό έκαναν αποκατάσταση, ενώ όσοι δεν έπαιξαν προπονήθηκαν κανονικά, εκτός από τον Γιώργο Γιακουμάκη, που έκανε θεραπεία και γυμναστήριο. Άνταμ Τζανετόπουλος και Βασίλης Λαμπρόπουλος συνέχισαν τα ατομικά προγράμματά τους.