Μπορεί η χθεσινή της εμφάνιση στο «Γιαν Μπρεϊντέλ» να ικανοποίησε τους οπαδούς της, όμως ένα «αλλά» προέκυψε για ακόμη μια φορά. Και είναι το ίδιο με όλα τα τελευταία της ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτό έχει να κάνει με την αδυναμία της να σκοράρει.

Η Ένωση κράτησε χθες την Μπριζ πολύ εύκολα στο «μηδέν», παρά το γεγονός ότι έπαιξε από το 58’ με παίκτη λιγότερο, λόγω της εντελώς τραβηγμένης δεύτερης κίτρινης κάρτας που έδειξε στον Λιβάγια ο Ούγγρος διαιτητής Κασάι. Ωστόσο, παρόλο που στο πρώτο μέρος είχε τις ευκαιρίες, ένα γκολ δεν κατάφερε ξανά να το βρει. Και αν θέλει να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, στη ρεβάνς το ΟΑΚΑ οφείλει να το κάνει!

Έχουν περάσει έξι χρόνια, ένας μήνας και τέσσερις ημέρες, συνολικά 2.226 ημέρες, δηλαδή, από τότε που πανηγυρίστηκε το τελευταίο χρονικά «κιτρινόμαυρο» γκολ. Το είχε σημειώσει ο Κλωναρίδης, στην πρώτη του θητεία με την ΑΕΚ, στο εκτός έδρας 3-1 με τη Στουρμ Γκρατς. Τότε το ημερολόγιο έγραφε 14 Δεκεμβρίου 2011.

Στον επαναληπτικό, σε μια εβδομάδα, η ΑΕΚ θα έχει στη διάθεσή της μόνο έναν καθαρόαιμο σέντερ φορ: τον Ούγκο Αλμέιδα. Η κλάση του Πορτογάλου είναι δεδομένη, αλλά η αγωνιστική του κατάσταση -η όχι καλή- επίσης. Ήδη οι οπαδοί της ομάδας αναρωτιούνται τι τέχνασμα θα χρησιμοποιήσει ο Μανόλο Χιμένεθ, δεδομένου ότι θεωρούν δύσκολο να προτιμηθεί ο έμπειρος επιθετικός για το βασικό σχήμα. Και εάν η πρόκριση χαθεί για ακόμη μια φορά με άδοξο τρόπο, είναι δεδομένο ότι σε μεγάλο βαθμό θα οφείλεται στη μη απόκτηση ενός επιθετικού που θα έχει εύκολο το γκολ…