Στο χθεσινό φιλικό με τον Πλατανιά στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ έβγαλε ξανά στον αγωνιστικό χώρο κάποια θέματα (παρά τη νίκη της με 2-1), που οφείλει να τα λύσει ενόψει των διπλών αναμετρήσεων με την Μπριζ για τα πλέι οφ του Europa League, αλλά και για τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα. Τα βασικότερα όλων ήταν το γεγονός ότι ο Τσιγκρίνσκι για ακόμη ένα ματς ήταν ασταθής, εν αντιθέσει με τον Τσόσιτς, αλλά και ότι η μπάλα δεν περνούσε εύκολα από την άμυνα στην επίθεση, με τα λάθη να είναι αρκετά.

Ένα από αυτά τα λάθη έφερε το γκολ του Πλατανιά, σε κακή μεταβίβαση του Χριστοδουλόπουλου, με τον Μάνταλο να ολοκληρώνει τη… δουλειά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το θέμα για τον αρχηγό της ΑΕΚ, βέβαια, δεν ήταν το αυτογκόλ. Αυτά συμβαίνουν… Το ζήτημα που απασχόλησε ξανά, είναι το γεγονός πως και πάλι δεν έβγαλε αυτά που θέλουν όλοι στην Ένωση, καθώς το κουβάλημα της μπάλας προς τα μπροστά είναι δική του υπόθεση σε μεγάλο βαθμό. Ο Μανόλο Χιμένεθ τον χρησιμοποίησε εσωτερικό αριστερό μέσο, αλλά ούτε εκεί «τράβηξε» ιδιαιτέρως.

Παράλληλα, υπάρχει και η ανοικτή υπόθεση του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο Σουηδός δεν έχει υπογράψει ανανέωση του συμβολαίου του, που τελειώνει του χρόνου το καλοκαίρι, ενώ το ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού είναι έντονο, που σημαίνει ότι μια πιθανή μεταγραφή τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται, αρκεί οι «κιτρινόμαυροι» να ικανοποιηθούν οικονομικά.

Τα δύο αυτά δεδομένα, το ντεφορμάρισμα του Μάνταλου και η αβεβαιότητα με τον Γιόχανσον, κάνει την ΑΕΚ να ενεργοποιείται για μια περίπτωση που δεν έπαψε να την απασχολεί όλο το καλοκαίρι: αυτή του Παναγιώτη Κονέ. Ο 30χρονος άσος δεν υπολογίζεται από την Ουντινέζε και όλα δείχνουν πως θα αποδεσμευτεί, με την Ένωση να ετοιμάζει την κίνησή της.