Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον Γάλλο βοηθό του Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς στην εθνική Βοσνίας, Στεφάν Ζιλί, για την γροθιά του στον Γιάννη Γιαννιώτα μετά το τέλος του πρόσφατου αγώνα (9 Ιουνίου) με την Ελλάδα στη Ζένιτσα. Η τιμωρία του θα είναι έξι μήνες αποκλεισμός από τα γήπεδα και 3.000 ελβετικά φράγκα. Από την άλλη, ο Έλληνας διεθνής δέχθηκε μία απλή επίπληξη.

Όσον αφορά τους Βόσνιους, και γι’ αυτούς αναμενόταν τιμωρία, κάτι που δεν γλίτωσαν τελικά, αν και έπεσαν στα… μαλακά. Η FIFA ανακοίνωσε χθες ότι η αντίπαλοι της «γαλανόλευκης» στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την επίσημη έδρα τους το «Μπίλινο Πόλιε» για το επόμενο εντός έδρας ματς. Οπότε, θα πρέπει να φιλοξενήσουν σε άλλο γήπεδο το Βέλγιο στις 7 Οκτωβρίου για την προτελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου, στη σαφέστατα πιο δύσκολη και κρίσιμη αποστολή τους.

Με πρόστιμο 2.500 ελβετικών φράγκων τιμωρήθηκε ο Κώστας Μανωλάς για την αψιμαχία που είχε με τον Εντιν Τζέκο και το ίδιο και ο Βόσνιος επιθετικός, ενώ 5.000 θα πληρώσει ο Μοχάμεντ Μπέσιτς, ο οποίος τιμωρήθηκε και με μια αγωνιστική.

Επίσης, η Βοσνία έχει πολλά χρηματικά πρόστιμα να πληρώσει και ως Ομοσπονδία για τη συμπεριφορά μελών της αποστολής της και των φιλάθλων της, μεταξύ αυτών και για το ματς με την Ελλάδα στο Φάληρο. Το ίδιο ισχύει και για την Εθνική της χώρας μας, η οποία θα πρέπει να καταβάλει 80.000 ελβετικά φράγκα για το εντός έδρας παιχνίδι με τους Βόσνιους και άλλα 12.000 για εκείνο με την Κύπρο.