Ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού ενόψει της τρέχουσας σεζόν, αλλά και μακροπρόθεσμα, δεν έχει σταματήσει. Στο Λιμάνι δεν ψάχνουν μόνο τους επόμενους μεταγραφικούς στόχους, αλλά ήδη έχουν καταλήξει στο ποιους ποδοσφαιριστές θα «δέσουν» στον Πειραιά. Δύο από αυτούς είναι ο Ελ Φαρντού Μπεν και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Μάλιστα, προτεραιότητα θα δοθεί στον σκόρερ των δύο εκ των τριών «ερυθρόλευκων» γκολ στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, που αποτελεί έναν παίκτη τον οποίον πιστεύει πολύ ο Μπεσνίκ Χάσι. Το συμβόλαιο του Αφρικανού λήγει το επόμενο καλοκαίρι και η ανανέωσή του είναι κάτι που αναμένεται να προχωρήσει άμεσα.

Ένας παίκτης που επίσης βρίσκεται στη λίστα των παικτών που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2018 είναι ο Νορβηγός μπακ. Ο Ομάρ αναμένεται να είναι η βασική επιλογή του Χάσι στα δεξιά της άμυνας αυτήν τη σεζόν, κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα περιμένει πολλά από εκείνον. Όπως και όλοι στον Πειραιά, που τον θεωρούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου.

Αμφίβολο παραμένει το τι θα συμβεί με τους Ρομαό, Μποτία, Ζντιέλαρ και Κασάμι, με τον τελευταίο να αποχωρεί πιθανότατα αυτό το καλοκαίρι. Ήδη η Γκρασχόπες έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την περίπτωσή του και δεν αποκλείεται η υπόθεσή του να προχωρήσει.