Ο πόλεμος στην Ουκρανία τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναγκάσει μόνο πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προκειμένου να βρουν ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουν. Αντίστοιχα προβλήματα έχει προκαλέσει και σε αρκετές από τις ομάδες της χώρας. Μια από αυτές είναι και η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον 3ο γύρο του Europa League, η Ολυμπίκ Ντόνετσκ.

Η μικρούλα της πόλης, καθώς στο Ντόνετσκ κυριαρχεί η πρωταθλήτρια Σαχτάρ, είναι μια νεοσύστατη ομάδα, η οποία ιδρύθηκε το 2001. Η συμμετοχή της στους προκριματικούς του Europa League είναι η μεγαλύτερη στιγμή της μέχρι στιγμής ιστορίας της. Και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Πέμπτη (27/07, 19:30) ένα από τα highlight της πορείας της στα γήπεδα.

Μόνο που τα γήπεδα τα τελευταία χρόνια, λόγω του πολέμου, αλλάζουν συνεχώς. Και το πιο τραγικό για τον σύλλογο, είναι ότι από τη σεζόν που ανέβηκε στην κορυφαία κατηγορία του ουκρανικού ποδοσφαίρου (2014-15), δεν έχει παίξει ούτε μια φορά στο «σπίτι» της, τη φυσική της έδρα. Έξι διαφορετικές πόλεις έχουν φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια την Ολιμπίκ: Κίεβο, Λβιβ, Πολτάβα, Τσερκάσι, Σούμι, Κροπιβνίτσκι.

Μάλιστα, στην ουκρανική πρωτεύουσα η ομάδα του Ντόνετσκ έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο διαφορετικά γήπεδα, με το «Βαλερί Λομπανόφσκι» να είναι το τρίτο. Τα άλλα δύο είναι το «Ολιμπίνσκι» και το «Μπανικόβα».