Τα συγχαρητήριά του στους παίκτες της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ Νέων έδωσε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Εθνική Νέων στην κορυφή της Ευρώπης! Με σκληρή και ομαδική δουλειά κανένας στόχος δεν είναι άπιαστος. Συγχαρητήρια»!, αναφέρει το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οι Έλληνες αθλητές έχουν και την ψυχή και την ποιότητα να πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο επίπεδο», δήλωσε σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά της η αναπληρώτρια τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κυρία Άννα Καραμανλή.

Παράλληλα, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τριάντα χρόνια μετά τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ 1987 έρχεται η εθνική ομάδα νέων να μας θυμίσει ότι αυτό το άθλημα έχει και μέλλον. Οι πρωταγωνιστές του σημερινού ελληνικού θριάμβου μπορεί να μην πρόλαβαν τον Γκάλη, τον Γιαννάκη τον Φασούλα και τα άλλα παιδιά (γεννήθηκαν πάνω από 10 χρόνια αργότερα), αλλά σίγουρα έχουν πατήσει στα σκαλοπάτια που έβαλαν εκείνοι, καθώς και οι επόμενες γενιές που κράτησαν ψηλά το ελληνικό μπάσκετ.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανδρών. Τέτοιες επιτυχίες όμως πρέπει συγχρόνως και να μας προβληματίσουν για το πώς αυτά τα 20χρονα παιδιά που φτάνουν στην κορυφή της Ευρώπης, βρίσκουν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στις ελληνικές ομάδες. Ας τολμήσουν λοιπόν οι ομάδες να ανοίξουν τις πόρτες τους στο άφθονο ελληνικό ταλέντο και μόνο χαμένες δεν θα βγουν».

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων τονίζει: «Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα νέων ανδρών Μπάσκετ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Μας κάνατε υπερήφανους και αποδείξατε ότι με σκληρή δουλειά και πίστη στους στόχους, μπορούμε να κάνουμε ανατροπές. Όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα μπάσκετ και οι προπονητές κράτησαν ψηλά την σημαία της ελπίδας και της προοπτικής για όλους μας. Μπράβο σας, μας γεμίσατε με χαρά και ελπίδα».