Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης η Ελλάδα σε επίπεδο Νέων Ανδρών! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επικράτησε του αντίστοιχου του Ισραήλ με 65-56 στον τελικό που διεξήχθη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Αν και ξεκίνησε μουδιασμένα η ομάδα σταδιακά ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα και 4 τριάμισι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου πήρε το προβάδισμα (18-16), ενώ πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 26-23 υπέρ της.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Εθνικής συνέχισαν στο ίδιο… βιολί, με τη διαφορά να φτάνει ως και τους 12 πόντους στην τρίτη περίοδο (37-25), ενώ στην τελευταία περίοδο έφτασε ακόμα και τους 16 (59-43), με την ελληνική ομάδα να φτάνει άνετα στη νίκη.

Πρώτος σκόρερ για την εθνική μας ομάδα ήταν ο Κόνιαρης με 15 πόντους, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Χαραλαμπόπουλος, με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Λούντζης πρόσθεσε 12 πόντους, ενώ ο Χρηστίδης είχε 9 πόντους και 5 ριμπάουντ. Για τους Ισραηλινούς, ο Ζούσμαν είχε 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Μπλατ πέτυχε 10 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ.

Υπενθυμίζεται πως τελευταία φορά που η εθνική μας ομάδα Νέων είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 2009, και πάλι επί ελληνικού εδάφους (στη Ρόδο), με αντίπαλο στον τελικό τη Γαλλία, ενώ το 2002 ήταν η πρώτη ελληνική κατάκτηση, στη Λιθουανία, με αντίπαλο στον τελικό την Ισπανία.