Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, εδώ και μέρες, έχει τσεκαρισμένο το αποψινό (20:30) φιλικό του ΠΑΟΚ με την Ανόρθωση στην Τούμπα, μια εβδομάδα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της νέας χρονιάς. Ο Σέρβος τεχνικός λίγο πριν επιστρέψει η ομάδα από την Ολλανδία είχε αναφερθεί στη σημασία της αποψινής φιλικής αναμέτρησης, που για πολλούς θα λειτουργήσει ως πρόβα τζενεράλε ενόψει του πρώτου αγώνα με αντίπαλο την Ολυμπιίκ Ντόνετσκ την ερχόμενη Πέμπτη (27/7) στο Κίεβο. Θέλει να δει πράγματα, θέλει να δει ποδοσφαιριστές, να κρίνει, να αποφασίσει και να κάνει τις τελικές εισηγήσεις του προς τον Ιβάν Σαββίδη για το ρόστερ της νέας χρονιάς.

Τι θα εισηγηθεί σε Σαββίδη

Οι απαιτήσεις και οι ελλείψεις είναι λίγο πολύ γνωστές, όπως και τα «θέλω» του 43χρονου προπονητή: Ένα «8αρι», ένας στόπερ, ένα αμυντικό χαφ και ίσως ένα «μπακ απ» του Μάτος. Σ’ ότι αφορά την ενίσχυση της ομάδας οι αποφάσεις θα ληφθούν, μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, αλλά κυρίως την επαφή, κυρίως, που θα έχει μαζί με τον Λούμπος Μίχελ και τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Ο Στανόγεβιτς πιστεύει ότι η ομάδα με το τωρινό ρόστερ της δε θα έχει προβλήματα απέναντι στην Ολυμπίκ Ντόνετσκ και με τη ρεβάνς στην Τούμπα, οπότε στον ΠΑΟΚ δεν βιάζονται και τόσο για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

«Πρόβα» με… ειδήσεις

Στην αποστολή για το σημερινό φιλικό παιχνίδι έχουν συμπεριληφθεί 23 ποδοσφαιριστές, πάνω – κάτω είναι οι ίδιοι στους οποίους ο Στανόγεβιτς από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στην Ολλανδία δείχνει να υπολογίζει περισσότερο. Απλά προστέθηκε ο Αμρ Ουάρντα, που θα πάρει την ευκαιρία που ζήτησε από τη διοίκηση και τον προπονητή του, ενώ φαίνεται πως στο φετινό ρόστερ του «Δικεφάλου» δεν χωράνε (μάλλον) οριστικά παίκτες όπως οι Κωνσταντινίδης, Λημνιός, Κοροβέσης και ο νεαρός Δημητρίου. Οι 23 του αποψινού φιλικού είναι οι: Οι 23 ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του ο Στανόγεβιτς για το φιλικό με την Ανόρθωση είναι οι: Ρέι, Μελίσσας, Λέοβατς, Λεβέκ, Δεληγιαννίδης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Σάχοφ, Κάνιας, Κάτσε, Τσίμιροτ, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ενρίκε, Μακ, Αθανασιάδης, Κουλούρης, Πρίγιοβιτς, Ουάρντα.

Πρόβα με 4-2-3-1

Στο φινάλε της προετοιμασίας ο Στανόγεβιτς δούλεψε πάνω στο «4-2-3-1» και στο «4-3-3», δύο σχήματα που αναμένεται να δούμε και σήμερα στο φιλικό με την Ανόρθωση και κάπως έτσι θα παραταχθεί ο «Δικέφαλος» σε έξι μέρες στο Κίεβο. Ο Αργεντινός Ροδρίγο Ρέι θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά, στην τετράδα της άμυνας ο Ντόριαν Λεβέκ έχει πάρει ένα προβάδισμα σε σχέση με το Μάριν Λέοβατς, οι άλλοι τρεις είναι γνωστοί (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο), ενώ μάλλον ο Σάχοφ έχει αυτή την στιγμή περισσότερες πιθανότητες για να ξεκινήσει δίπλα στον Κάνιας ως εσωτερικοί μέσοι. Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα είναι Ενρίκε (δεξιά), Μπίσεσβαρ (σε ρόλο «δεκαριού») και Μακ (αριστερά) με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Κατά τη διάρκεια του φιλικού μπορεί να υπάρξει και δοκιμή πάνω στο «4-3-3» με την χρησιμοποίηση δύο ποδοσφαιριστών στη θέση «8», με Πέλκα, Τσίμιροτ, Κάμπος, Λέοβατς, Αθανασιάδη να αποτελούν τις εναλλακτικές λύσεις. Πηγή: gazzetta.gr