Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει τον τρόπο να τραβάει τα βλέμματα. Είτε με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις μέσα στο παρκέ με την φανέλα των Μπακς, είτε με το εντυπωσιακό του κορμί. Μόλις σήμερα η «Marca» πήρε την φωτογραφία από την προετοιμασία του Γιάννη για την Εθνική ομάδα και τον χαρακτήρισε ως το, «πιο τέλειο κορμί του ΝΒΑ». «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν σπαταλάει τον χρόνο και όπως φάνηκε σε φωτογραφία που δημοσίευσαν οι Μπακς, το σώμα του είναι ακόμα καλύτερο από τότε που ολοκληρώθηκε η σεζόν στο ΝΒΑ». Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης έκανε το μακρύ ταξίδι μόλις στα 18 του χρόνια και η επιλογή του από τους Μπακς, ενώ και το γεγονός ότι το σώμα του εξελισσόταν έδωσε την δυνατότητα στην ομάδα του, αλλά και στον ίδιο να δουλέψουν με συγκεκριμένο τρόπο το κορμί του και να φτάσουν σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μετά από 4 χρόνια στην Αμερική και το ΝΒΑ ο Γιάννης δεν θυμίζει σε τίποτα τον αδύνατο νεαρό που βρέθηκε στο ντραφτ του 2013 και πλέον το κορμί του και οι αλλαγές που φαίνονται πάνω σε αυτό είναι εντυπωσιακότατες.

Φιλαθλητικός και Rookie

antrkm2013 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με τον αδελφό του τον Θανάση και την υπόλοιπη οικογένεια μεγάλωσαν στα Σεπόλια και οι δύο παίκτες ανδρώθηκαν μπασκετικά στον Φιλαθλητικό. Εκεί έκαναν τα πρώτα τους βήματα, εκεί έμαθαν τα μυστικά του μπάσκετ και εκεί μέσα… μεγάλωσαν. Φυσικά ο Γιάννης στις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα της ομάδας του Ζωγράφου, όντας παιδάκι ακόμα, δεν θύμιζε σε τίποτα τον All Star παίκτη που απολαμβάνουμε σήμερα στο ΝΒΑ. Το… ταξίδι στο ΝΒΑ ξεκινάει με μια γαλανόλευκη στα χέρια και με ένα μεγάλο χαμόγελο φορεμένο στο παιδικό πρόσωπο του. Ήταν 28 Απριλίου του 2013 όταν θα αποφασίσει να συμμετάσχει στο ντραφτ και 2 μήνες, παρά μια ημέρα, μετά ο Αντετοκούνμπο θα ξεκινήσει το αμερικάνικο «παραμύθι» του. Στο νούμερο 15 ακούγεται το όνομα του Γιάννη και αρχίζει να γράφεται ιστορία. antrkm2014 Παιδί ακόμα έφυγε από το σπίτι του, μόνος του, για να μπει σε μια πραγματικότητα που ποτέ δεν είχε τολμήσει να φανταστεί. Χαμογελαστός θα βρεθεί απέναντι στου δημοσιογράφους για πρώτη φορά και θα χρειαστεί να τους πείσει ότι αξίζει να μάθουν να προφέρουν το όνομα του. Το συνεσταλμένο του χαμόγελο παρέμεινε μέχρι και σήμερα το κορμί του όμως άλλαξε με εξαιρετικό τρόπο μέσα στα χρόνια. Όταν τον βλέπουμε στις πρώτες του εμφανίσεις με την φανέλα των Μπακς πάντως είναι εντυπωσιακότατο.

1η σεζόν

antrkm2013-2 Το μεγάλο σοκ ήρθε για όλο τον κόσμο μετά το πρώτο καλοκαίρι προπόνησης του Γιάννη. Χωρίς να αρνηθεί την κλήση της Εθνικής, αλλά δουλεύοντας μεθοδικά όλο τον χρόνο το σώμα του Γιάννη είχε αρχίσει να έχει κάποιες αλλαγές. Η σκληρή δουλειά και το project στο οποίο ενέταξαν οι Μπακς τον Αντετοκούνμπο απέδωσε πρώτους καρπούς και είχαν γίνει τα πρώτα βήματα, ώστε να καταφέρει σε έναν κόσμο που το κορμί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη σου μέσα στο παρκέ.

2η σεζόν

antrkm2015 Η αλλαγή πλέον ήταν εμφανής. Ο Γιάννης το καλοκαίρι δούλεψε, προσπάθησε και αυτό γινόταν φανερό με γυμνό μάτι. Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε με τον ίδιο να κρατάει μια μπάλα στα χέρια και να δείχνει τα… χέρια του, έκανε άπαντες να καταλάβουν ότι το project Αντετοκούνμπο είναι κάτι παραπάνω από έναν παίκτη.

3η σεζόν

antrkm2016-2 Η τέταρτη σεζόν του Γιάννη στο ΝΒΑ και τους Μπακς δεν θα μπορούσε παρά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Ο ίδιος ανέλαβε παραπάνω ευθύνες, η ομάδα στηρίχθηκε πάνω του και η αλλαγή στο παρκέ, αλλά και στο κορμί του ήταν εμφανέστατη. Το σώμα του έγινε αντικείμενο μελέτης από το ESPN και ο Γιάννης γινόταν κάθε μέρα και πιο εντυπωσιακός. Οδήγησε την ομάδα του στα playoffs και πλέον τον «κοιτούσαν» με άλλο τρόπο άπαντες σε Αμερική και Ευρώπη. Και πως αλλιώς άλλωστε όταν ένα αποτέλεσμα αποτυπώνεται τόσο ξεκάθαρα σε ένα αθλητικό κορμί.

4η σεζόν

antrkm2017 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει γράψει την δική του ιστορία στο ΝΒΑ. Οι διακρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, είναι πλέον ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας του και έχει κερδίσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό όλων στον «μαγικό» κόσμο. Πλέον είναι ικανός να τα βάλει με τους καλύτερους της λίγκας και η πρόκληση είναι στα… μέτρα του. «Εκνευρίζει» με την άμυνα και το κορμί του τους κορυφαίους και τα δεδομένα είναι σε άλλη βάση. Την βάση που έθεσε ο ίδιος ο Γιάννης με την δουλειά που έχει ρίξει τα τελευταία 4 χρόνια σε παρκέ και γυμναστήριο.

Σήμερα

Κάθε χρόνο και πιο εντυπωσιακός γίνεται ο Γιάννης. Εκεί που πιστεύαμε ότι είχε φτάσει σε εξαιρετικό επίπεδο, βγήκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του από την προετοιμασία του λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα για να ενσωματωθεί με την Εθνική ομάδα και το σώμα του για ακόμα μια φορά κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η «Μarca» πήρε αφορμή για να τον ονομάσει το, «πιο τέλειο σώμα του ΝΒΑ» και το γιατί το έκανε αυτό είναι φανερό. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ Πηγή: gazzetta.gr