Το πιο παλιό πρωτάθλημα τένις έχει γενέθλια και η Google τα γιορτάζει με ένα Doodle. Κάθε χρόνο εκατοντάδες παίκτες παίρνουν μέρος στη διοργάνωση του Γουίμπλεντον.

Το τουρνουά του Γουίμπλεντον ( The Championships, Wimbledon) είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα στην αντισφαίριση και το πιο γνωστό. Ξεκινάει στο τέλος Ιουνίου και ολοκληρώνεται ως τον Ιούλιο. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του All England Lawn Tennis and Croquet Club στο Γουίμπλεντον της Αγγλίας.

Στους νικητές της διοργάνωσης απονέμονται τρόπαια και χρηματικά έπαθλα. Στον νικητή του απλού ανδρών απονέμεται το ασημένιο κύπελλο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1887 και φέρει την επιγραφή «All England Lawn Tennis Club Single Handed Championship of the World». Το αντίστοιχο τρόπαιο που απονέμεται στη νικήτρια του απλού γυναικών είναι ο ασημένιος δίσκος Venus Rosewater Dish, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1886. Στους νικητές των ζευγαριών απονέμονται επίσης ασημένια κύπελλα. Στους δευτεραθλητές κάθε κατηγορίας απονέμονται ασημένιοι δίσκοι.

Τα χρηματικά έπαθλα στους νικητές εισήχθησαν το 1968, όταν επιτράπηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή επαγγελματιών στους αγώνες. Τα συνολικά χρηματικά κέρδη στους νικητές της διοργάνωσης ξεπερνούν σήμερα τα 20 εκατομμύρια λίρες.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε κυρίως ταμπλό Grand Slam τένις ο Στέφανος Τσισιπάς.

Την 12η του εμφάνιση στο ιστορικό τουρνουά θα κάνει ο Κύπριος αντισφαιριστής Μάρκος Παγδατής την Τρίτη. Ο Μάρκος αντιμετωπίζει τον 30χρονο Βρετανό Τζέιμς Γουόρντ, στις 1230 τοπική ώρα (1430 ώρα Κύπρου), τον οποίο νίκησε τη μοναδική φορά που συναντήθηκαν στο γήπεδο το 2009, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Αν εξέλθει νικητής της αναμέτρησης τότε θα αντιμετωπίσει είτε τον Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ είτε τον Αργεντινό Ντιέγκο Σουάρτσμαν στο 2ο γύρο του τουρνουά.