Ήταν 22 Ιουνίου 1986. Προημιτελικός Μουντιάλ, ανάμεσα σε Αργεντινή και Αγγλία, με τον Ντιέγκο Μαραντόνα να χρειάζεται μόλις τέσσερα αγωνιστικά λεπτά, προκειμένου να πετύχει δύο από τα πιο χαρακτηριστικά γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Το πρώτο με το περίφημο «χέρι του Θεού» και το δεύτερο με το σλάλομ απέναντι σε όλη την άμυνα των «λιονταριών», ξεκινώντας την προσπάθεια πίσω από τη μεσαία γραμμή. Σήμερα, συμπληρώνονται 31 χρόνια από τη συγκεκριμένη «ραψωδία» του Αργεντινού και επειδή ο «Ντιεγκίτο» είναι… κακό παιδί, το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται αντίστοιχα γνωστά γκολ που σημειώθηκαν… παράνομα, δηλαδή με το χέρι. Γιατί είναι δεδομένο πως και ο ίδιος ο Μαραντόνα αν είχε να επιλέξει ανάμεσα από τα δύο συγκεκριμένα γκολ, θα διάλεγε αυτό με το «χέρι του Θεού» για αγαπημένο του. Λιονέλ Μέσι (vs Εσπανιόλ)

Ο διάδοχος του Μαραντόνα έχει κάνει στους αγωνιστικούς χώρους ό,τι και ο «Ντιεγκίτο» (μόνο Μουντιάλ δεν έχει πάρει). Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών έκανε όσα ο συμπατριώτης του την 22α Ιουνίου 1986. Τον Απρίλιο του 2007 πέτυχε κόντρα στην Χετάφε γκολ με προσπάθεια πίσω από τη σέντρα, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους σκόραρε με το χέρι απέναντι στην Εσπανιόλ. Διάδοχος… κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν! Ραούλ (vs Λιντς)

Ο μεγάλος «θρύλος» της Ρεάλ Μαδρίτης και δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου (πίσω από τον Ρονάλντο) πέτυχε γκολ με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ένα από τα 323 τέρματά του με τη «βασίλισσα» σημειώθηκε με το χέρι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2000-01, ο Ισπανός επιθετικός σκόραρε με αυτόν τον τρόπο στο 3-2 της Ρεάλ επί της αγγλικής Λιντς. Το τέρμα μπορεί να μέτρησε κανονικά, όμως λίγες ημέρες αργότερα ο ίδιος τιμωρήθηκε από την UEFA με μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο. Πίτερ Κράουτς (vs Άρσεναλ)

Έχει χλευαστεί ουκ ολίγες φορές για τον τρόπο παιχνιδιού του, όμως ο Άγγλος επιθετικός δίνει μέσα στο γήπεδο τις απαντήσεις στους επικριτές του, φτάνοντας αισίως τα 100 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Ένα από αυτά, τη φετινή σεζόν, σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Άρσεναλ, ο Κράουτς το σημείωσε με το χέρι. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να γλιτώσει την Στόουκ από τη συντριβή με 1-4 μέσα στο γήπεδό της. Τιερί Ανρί (vs Ιρλανδία)

Διά… χειρός του πήρε η Γαλλία το εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Στα μπαράζ του Νοεμβρίου του 2009, οι «τρικολόρ» αντιμετώπισαν την Ιρλανδία, με τις δύο ομάδες να έχουν οδηγηθεί στην παράταση, στον επαναληπτικό του Σταντ Ντε Φρανς. Στο 103’, ο Ανρί κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, πριν δώσει έτοιμο γκολ στον Γκαλάς για το γκολ της πρόκρισης. Οι Ιρλανδοί μπορεί να «έβραζαν» τόσο με τον Γάλλο, όσο και με τον διαιτητή, Φέλιξ Μπριχ, όμως ο Ανρί είχε ήδη κάνει τη δουλειά του. Λουίς Φαμπιάνο (vs Ακτή Ελεφαντοστού)

Την εποχή που… μεσουρανούσε με τη φανέλα της Σεβίλλης, ο Βραζιλιάνος ήταν το βασικό φορ στην εθνική ομάδα της χώρας του. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ο Λουίς Φαμπιάνο σημείωσε τρία τέρματα, όμως το ένα από αυτά δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Στο ματς των ομίλων απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έπαιξε… βόλεϊ, χρησιμοποιώντας δύο φορές τα χέρια του, πριν σκοράρει με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Πηγή: gazzetta.gr