Μέχρι σήμερα ήταν άγνωστο τι θα αποφάσιζε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για το μέλλον του Ζεράρ Ντεουλοφέου. Ο Καταλανός εξτρέμ, που έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο μισό της σεζόν με τη φανέλα της Μίλαν, φαίνεται πως έπεισε τον νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα ότι αξίζει να επιστρέψει στο «Καμπ Νου» και έτσι το buy out από την Έβερτον ενεργοποιείται -όπως αναφέρουν τα καταλανικά ΜΜΕ.

Ο 23χρονος εξτρέμ, που αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα, είχε παραχωρηθεί το 2013 στην αγγλική ομάδα, όταν εκείνη είχε τον πάγκο της τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Το 2015 αποκτήθηκε μόνιμα έναντι 6 εκατ. ευρώ από τα «ζαχαρωτά», με τους Καταλανούς, ωστόσο, να βάζουν ρήτρα για να τον πάρουν πίσω, που ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ.

Τον προηγούμενο Ιανουάριο η Έβερτον παραχώρησε δανεικό τον ποδοσφαιριστή στη Μίλαν, η οποία έβαλε οψιόν αγοράς 38 εκατ. ευρώ. Όμως, σε περίπτωση που οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν πίσω τον παίκτη, τότε είχαν εκείνοι τον πρώτο λόγο. Όπως και φαίνεται ότι θα συμβεί. Προς απογοήτευση τόσο των Άγγλων, που θα βάλουν πολύ λιγότερα χρήματα στα ταμεία τους, όπως και των «ροσονέρι», που θα ήθελαν τον παίκτη.