Ο κόσμος του Ολυμπιακού πάντα είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τους βιρτουόζους εξτρέμ, που διέθεταν τη δυνατότητα με τις κινήσεις τους να ξεσηκώσουν την εξέδρα. Και η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια τέτοιον ποδοσφαιριστή δεν βλέπουν στο Καραϊσκάκη. Μπορεί ο Σεμπά να ήταν εξαιρετικός την προηγούμενη σεζόν, ο Μάριν και ο Ελιουνούσι να μοιράστηκαν από κάποια καλά παιχνίδια, ο Μανθάτης να έκανε το ξεπέταγμά του, αλλά ακόμη να έχει πολύ δρόμο μπροστά του, όμως ένας παίκτης που να θυμίζει -έστω και λίγο- Τζόρτζεβιτς ή Γκαλέτι έλειψε.

Ο τελευταίος που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα με τέτοια χαρακτηριστικά, αν και είχε σαφείς μεταπτώσεις στην απόδοσή του, ήταν ο Βλάντιμιρ Βάις. Ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής που συνεχίζει την καριέρα του στο Κατάρ, θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και στον Ολυμπιακό, με τη διάθεση από πλευράς Πειραιωτών να είναι ίδια.

Στο πρόσφατο παρελθόν έγιναν κάποιες προσπάθειες επιστροφής του Βάις στο Λιμάνι, αλλά πλέον φαίνεται μια διάθεση να πραγματοποιηθεί το καθοριστικό βήμα για να προχωρήσει η περίπτωσή του. Όπως το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο ποδοσφαιριστής, που ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα πετροδόλαρα του Εμιράτου, για να επιστρέψει σε πιο ανταγωνιστικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο «Γάυρος» οι πρώτες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έγιναν σε καλό κλίμα και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να πραγματοποιηθούν κι άλλες. Με τις πιθανότητες επιστροφής του Βάις στον Ολυμπιακό μετά από 3,5 χρόνια να δείχνει αρκετά πιθανή.