Η ποινή του Γουέιν Ρούνεϊ μειώθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA σε δύο αγωνιστικές, με τη στάση του ποδοσφαιριστή και την υπερασπιστική γραμμή να μην είναι τα μοναδικά στοιχεία που οδήγησαν στη θετική εξέλιξη της υπόθεσης! Διαβάστε για την κίνηση… ματ του Φάμπιο Καπέλο που ανέλαβε την ευθύνη!

Ο Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι των «τριών λιονταριών» στην προκριματική φάση του Euro 2012, στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο, στην Ποντγκόριτσα. Η αρχική τιμωρία που του επιβλήθηκε ήταν τριών αγωνιστικών, πράγμα που σήμαινε ότι ο Ρούνεϊ θα έπρεπε να απουσιάσει από τη φάση των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του καλοκαιριού, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη συμμετοχή του στην αποστολή της Αγγλίας για τα γήπεδα των Πολωνίας και Ουκρανίας!

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας περίμενε να λάβει στα χέρια της το σκεπτικό της UEFA για την επιβολή της ποινής τριών αγωνιστικών και μόλις έγινε αυτό, κατέθεσε έφεση για τη μείωσή της. Το πρωί της Πέμπτης, ο Γουέιν Ρούνεϊ, ο Φάμπιο Καπέλο, οι νομικοί τους σύμβουλοι και εκπρόσωποι της FA, παρουσιάστηκαν ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA στο πλαίσιο της απολογίας του ποδοσφαιριστή. Ο τελευταίος, τήρησε στάση που τον βοήθησε στο μέγιστο βαθμό, αφού εμφανίστηκε μετανιωμένος για την κίνηση να κλωτσήσει εν ψυχρώ τον αντίπαλό του στο ματς με το Μαυροβούνιο. Παράλληλα, είχε μαζί του και μια επιστολή από τον Μίοντραγκ Τζούντοβιτς, που ανέφερε ότι η τιμωρία ήταν αυστηρή βάσει του περιστατικού, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη σημασία στην συγγνώμη που ζήτησε αμέσως μετά το μαρκάρισμα ο Γουέιν Ρούνεϊ, αντιλαμβανόμενος το λάθος του.

Όλα αυτά λειτούργησαν υπέρ του διεθνούς επιθετικού, αλλά το «κλειδί» στη μείωση της ποινής σε δύο αγωνιστικές, ήταν η κίνηση – ματ του Φάμπιο Καπέλο! Ο ομοσπονδιακός προπονητής των «τριών λιονταριών» που έδωσε το «παρών» στην απολογία του Ρούνεϊ, ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την αποβολή του παίκτη! Όπως ανέφερε, ήταν δικό του λάθος το γεγονός πως τον άφησε να αγωνιστεί, αφού είχε αντιληφθεί ότι δεν ήταν σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Μια μέρα πριν από εκείνο το παιχνίδι στην Ποντγκόριτσα, ο Ρούνεϊ είχε ενημερωθεί για τη σύλληψη του πατέρα και του θείου του με την κατηγορία του παράνομου στοιχηματισμού και στην τελευταία προπόνηση της εθνικής ομάδας εμφανίστηκε επηρεασμένος από το γεγονός. Ο Καπέλο, τον χρησιμοποίησε στο ματς κόντρα στο Μαυροβούνιο, είδε και μέσα στο γήπεδο πως ήταν λάθος, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν τον αντικατέστησε στο ημίχρονο, πράγμα που όπως τόνισε κατά την απολογία του ποδοσφαιριστή ήταν τεράστιο λάθος και προσωπική του ανευθυνότητα!

«Ο Γουέιν πληρώνει για το δικό μου σφάλμα» ήταν η ατάκα του Ιταλού κόουτς προς την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA, με αποτέλεσμα να κάμψει την όποια αντίσταση είχε παρουσιάσει η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία!

Η τιμωρία του Γουέιν Ρούνεϊ μειώθηκε σε δύο αγωνιστικές, ενώ σε περίπτωση που παρουσιάσει ανάλογη συμπεριφορά σε παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο διάστημα των επόμενων τεσσάρων ετών, θα του επιβληθεί αυτομάτως και η μια αγωνιστική που αφαιρέθηκε.

Η θετική εξέλιξη του διεθνούς φορ, σηματοδότησε και το δικαίωμα συμμετοχής του στο τελευταίο ματς των «τριών λιονταριών» στη φάση των ομίλων του Euro 2012, κόντρα στην Ουκρανία, στις 19 Ιουνίου, στο Ντόνετσκ!

Τα παιχνίδια στα οποία ο Φάμπιο Καπέλο δεν μπορεί να τον υπολογίζει, είναι αυτά κόντρα στη Γαλλία (11/6/2012, Ντόνετσκ) και τη Σουηδία (15/6/2012, Κίεβο).

Πηγή: england365.gr