Μετά από 26 ημέρες και αφού πρώτα αλλάξαμε μήνα, η απόφαση για τα επεισόδια που σημάδεψαν τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό του Βόλου, ανακοινώθηκε. Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση 6 βαθμών, που «πιάνει» τα πλέι οφ της τρέχουσας σεζόν και δεν τον επηρεάζει ενόψει της επόμενης, ενώ του επιβλήθηκε «καμπάνα» 7 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 285 χιλιάδων ευρώ. Στην ΑΕΚ, αντίθετα, δεν επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης βαθμών, θα παίξει χωρίς κόσμο για 3 αγωνιστικές και θα πληρώσει πρόστιμο 170 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο.

Οι ποινές είναι εφέσιμες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση σε δεύτερο βαθμό. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την τιμωρία του Παναθηναϊκού για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ κόντρα στον ΠΑΟΚ, που οδηγήθηκε σε διακοπή για το κουτί μπίρας που εκτοξεύθηκε στο κεφάλι του Βλάνταν Ίβιτς. Υπενθυμίζεται ότι στους «πράσινους» επιβλήθηκε αφαίρεση 3 βαθμών από τα πλέι οφ, 2 βαθμών από το πρωτάθλημα της νέας σεζόν, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (που θα εκτίσουν στο νέο πρωτάθλημα) και με πρόστιμο 41.500 ευρώ.

Όλα αυτά καθιστούν σαφές ότι η οριστική βαθμολογία των πλέι οφ δεν «κλείδωσε» ακόμη. Και δεν θα γίνει, εάν δεν αποφασιστεί κάτι τέτοιο από την ίδια τη Λίγκα. Όπως έγινε με τη μερική επικύρωση για τις θέσεις 1-5.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενδεχομένως να αλλάξει ξανά η βαθμολογία του μίνι πρωταθλήματος, εάν σε δεύτερο βαθμό επιστραφούν οι βαθμοί στον Παναθηναϊκό για τα όσα συνέβησαν στη λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ δεχθεί σε δεύτερο βαθμό ποινή αφαίρεσης βαθμών για τα όσα έγιναν στον Βόλο. Έφεση μπορούν να κάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ακόμη και ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, σε περίπτωση που κρίνει ότι δεν ήταν σωστές οι ποινές από τις Πειθαρχικές Επιτροπές των ΕΠΟ και Super League.

Αυτό είναι ένα ακραίο σενάριο, που μπορεί να επηρεάσει τη βαθμολογία των πλέι οφ με τρόπο που θα φέρει τα πάνω-κάτω. Ο Παναθηναϊκός να πάρει την προνομιούχο θέση για τα προκριματικά του Champions League και η Ένωση να πάει στο Europa League. Αλλά, δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Παναθηναϊκός για τη δική του τιμωρία σκοπεύει να πάει πολύ μακριά την ιστορία, εάν δεν δικαιωθεί και στην έφεση, ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα κάνει το ίδιο για τη δική του περίπτωση και η ΑΕΚ φαντάζει δύσκολο να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο. Όμως, δεν ξέρουμε οι άλλοι αντίπαλοί του πώς θα κινηθούν για τη δική της περίπτωση.

Όλα αυτά μένει να φανούν και σύντομα, μάλιστα, γιατί η ευρωπαϊκή νέα σεζόν πλησιάζει…