«Δεν πρόκειται να φέρω νέο νόμο για να καταγραφώ, ως ακόμη ένας υφυπουργός με νόμο», τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΑσπορ ο υφυπουργός Aθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ενώ σε αναφορά του για την ποδοσφαιρική ομοσπονδία επισήμανε ότι: «Το πρόβλημα στην ΕΠΟ δεν είναι οι εκλογές και το εκλογικό σύστημα, αλλά η διαφάνεια».

Παράλληλα τόνισε πως σημασία έχουν οι εγγυήσεις που θα δοθούν απ τους αθλητικούς θεσμούς εντός κι εκτός χώρας, ότι δεν θα επαναληφθούν τα φαινόμενα του παρελθόντος, ενώ είπε για τα θέματα της βίας, πως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη FIFA, ώστε να εφαρμοστούν πλήρως και σε όλα τα όργανα, ότι ισχύει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο κ. Βασιλειάδης επιβεβαίωσε επίσης τα αναγραφόμενα στον Τύπο πως προώθησε στον Αθλητικό Εισαγγελέα προς περαιτέρω διερεύνηση πρόσφατες εμπρηστικές τοποθετήσεις αθλητικών παραγόντων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως των κ. Δ. Γιαννακόπουλου, Γ. Σαββίδη, επεξηγώντας παράλληλα πως αυτό δεν γίνεται κατ΄ αποκοπήν αλλά κατά πάγια τακτική για όλα τα πρόσωπα, στέλνοντας μήνυμα σε όλους να απέχουν στο μέλλον από ανάλογες ενέργειες.

Αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο τόνισε: «Τα προβλήματα στο ποδόσφαιρο παραμένουν διαχρονικά τα ίδια, γιατί έχουν να κάνουν με παθογένειες που αφορούν στις δομές του, τη λειτουργία, και τους κανόνες. Ως γενικός γραμματέας Διαφθοράς που προϋπήρξα είχα εικόνα όλων αυτών και προσπάθειά μας στο υφυπουργείο, από την περίοδο Κοντονή, ήταν να μπουν κανόνες στο χώρο, ώστε να υπάρχει διαφάνεια και ισονομία».

Για τη βούληση της κυβέρνησης να δημιουργήσει νέες συνθήκες επεσήμανε «Αυτή τη στιγμή υπάρχει και η βούληση και η τεχνογνωσία για να προχωρήσoυμε και η ποιοτική διαφορά σε σχέση με το παρελθόν. Παράλληλα υπάρχουν και σύμμαχοι, αφού τόσο η FIFA αλλά και η UEFA έχουν γνώση των προβλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου που το ταλανίζουν επί πολλά χρόνια».

Για τις προθέσεις της κυβέρνησης ο κ. Βασιλειάδης έδειξε σίγουρος. «Η Πολιτεία οφείλει να εγγυηθεί και να διαφυλάξει τη διαφάνεια και θα το πράξει» σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος σε θέματα υποδομών επισήμανε: «Εχουμε σχέδια για το Γουδή, τη Νέα Φιλαδέλφεια και το ΣΕΦ, αλλά -με τα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε- θέλουμε να βρούμε λύσεις για όλα τα αθλήματα, και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξή τους».