Ο Ζεράρ Ντεουλοφέου πήγε στη Μίλαν τον προηγούμενο χειμώνα και βοήθησε σημαντικά στην αγωνιστική άνοδο των «ροσονέρι», οι οποίοι με την έκτη θέση στη Serie A εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Europa League της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο 23χρονος εξτρέμ, που όταν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, εντυπωσίασε τους πάντες, πέτυχε με τη φανέλα της Μίλαν 4 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ σε 17 συμμετοχές, ετοιμάζεται να χαιρετήσει τη Λομβαρδία, καθώς η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη να τον πάρει πίσω.

Η περίπτωση του Ντεουλοφέου είναι περίπλοκη, καθώς ανήκει στην Έβερτον και αγωνίζεται δανεικός στους «ροσονέρι». Στο συμβόλαιό του υπάρχουν δύο ρήτρες: μια από τη Μίλαν, της τάξεως των 38 εκατ. ευρώ, αλλά και μια της Μπαρτσελόνα, από την οποία αγόρασε ο αγγλικός σύλλογος τον παίκτη, της τάξεως των 12 εκατ. ευρώ. Σε περίπτωση που ενεργοποιηθούν και οι δύο, κάτι που φαίνεται ότι θα γίνει, οι Καταλανοί έχουν τον πρώτο λόγο.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Βιντσέντσο Μοντέλα, ο οποίος τόνισε: «Θέλουμε να παραμείνει στην ομάδα μας, αλλά δεν είναι στο χέρι μας».