Η «επιχείρηση Μπελότι» ξεκίνησε στη Μίλαν, με σχεδόν όλους όσοι εμπλέκονται με τον σύλλογο να συμμετέχουν σε αυτήν. Πρώτοι απ’ όλους οι Κινέζοι που «τρέχουν» την ομάδα του Μιλάνου, οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν ένα πολύ υψηλό ποσό για να αποκτήσουν τον γκολτζή επιθετικό της Τορίνο.

Ο Αντρέα Μπελότι είναι δεύτερος σκόρερ της φετινής Serie A , έχοντας πετύχει 25 γκολ σε 33 συμμετοχές με τη φανέλα της «γκρανάτα» και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων τόσο από την Ιταλία όσο και από το εξωτερικό. Ωστόσο, το βαλάντιο που πρέπει να πληρώσουν όσοι «ζαχαρώνουν» τον 23χρονο ποδοσφαιριστή είναι αρκετά υψηλό.

Συγκεκριμένα, η ρήτρα αποδέσμευσης του Μπελότι είναι στα 100 εκατ. ευρώ για τους συλλόγους του εξωτερικού. Βεβαίως, καμία πρόταση δεν θα ανέβει τόσο ψηλά, αλλά τα 60 εκατομμύρια που εκτιμούν από την Ιταλία ότι είναι ικανά να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις έχουν στην Τορίνο, μόνο αμελητέο ποσό δεν θεωρείται. Και η Μίλαν όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (που επίσης είναι στο… κόλπο) σίγουρα μπορούν να τα δώσουν.

Εκτός από τους νέους ιδιοκτήτες των «ροσονέρι», στην υπόθεση έχουν ήδη ενεργοποιηθεί και ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, που είχε συνάντησή με τον ομόλογό του της Τορίνο, όπως και οι οπαδοί της Μίλαν. Με τους τελευταίους να… βομβαρδίζουν με μηνύματα αγάπης τον επιθετικό της «γκρανάτα» και να του τονίζουν ότι θα του πηγαίνουν τα κόκκινα-μαύρα.