Βρίσκεται στη λίστα με τα πιο «καυτά» ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ και τον Ντέλε Άλι. Ο Κεϊτά Μπαλντέ είναι ένας παίκτης που αναμένεται να γράψει τη δική του ιστορία στο πιο δημοφιλές άθλημα και είναι λογικό να απασχολεί πολλούς συλλόγους.

Πρώτα απ’ όλα αυτούς στη χώρα που αγωνίζεται, καθώς ο επιθετικός της Λάτσιο έχει κάνει μια εξαιρετική σεζόν στη Serie A, με 14 γκολ και 5 ασίστ σε 29 ματς και αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους για τον οποίον η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι τα πηγαίνει εξαιρετικά στην Ιταλία.

Το γεγονός ότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2018 τον κάνει ακόμη πιο δελεαστική περίπτωση. Γιουβέντους, Μίλαν και Νάπολι περιμένουν… στη γωνία, ειδικά σε περίπτωση που του γίνει κάποια πρόταση από τον πρόεδρο της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο, και εκείνος δεν τη δεχθεί. Όπως αναφέρουν και από την Ιταλία, δεν θα ήταν καθόλου απίθανο ο Κεϊτά να αλλάξει ομάδα και το προσεχές καλοκαίρι.

Ο 22χρονος Σενεγαλέζος είχε απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν και άλλους συλλόγους (εκτός των ιταλικών)) από Αγγλία και Γερμανία κυρίως, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι το πιο «δυνατό» όνομα που έχει ακουστεί.