Ο Ολυμπιακός… πάγωσε το… καυτό Αμπντί Ιπεκτσί κόντρα στην Αναντολού Εφές, πήρε σπουδαία νίκη με 74-62 και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο ματς στον Πειραιά.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι και έφτασαν να χάνουν ακόμα και με 13 πόντους στη δεύτερη περίοδο, όμως παρά την κούραση των συνεχόμενων αγώνων αντέδρασαν, βελτιώνοντας την άμυνά τους και κάνοντας πιο εύστοχες επιλογές στην επίθεση.

Πρωταγωνιστής στο comeback του Ολυμπιακού ήταν -ποιος άλλος;- ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης, που παίρνοντας πάνω του τους πρωταθλητές Ελλάδος στην δεύτερη και την τρίτη περίοδο με τους πολύτιμους πόντους του, τους έφερε μπροστά στο σκορ.

Στην τελευταία περίοδο οι Πειραιώτες έπαιξαν υποδειγματική άμυνα, «στραγγαλίζοντας» τα αστέρια της Εφές, με το τελικό 74-62 να έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα

Ο Σπανούλης τελείωσε το ματς με 18 πόντους, ενώ ο Πρίντεζης πρόσθεσε ακόμα 11 πόντους. Από την πλευρά των γηπεδούχων, ξεχώρισε ο Γκρέιντζερ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Ντάνστον έμεινε στους 7 πόντους, μαζεύοντας όμως 11 ριμπάουντ.

Πλέον, η πρόκριση στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης θα κριθεί στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης 2 Μαΐου, που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τον Ολυμπιακό να κρατά την τύχη στα χέρια του.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε μέσα στην έδρα της Νταρουσάφακα με 89-78 και με σκορ 3-1 στη σειρά πήρε την πρόκριση για το Final 4, όπου έχουν ήδη περάσει από την Τρίτη η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.