Νέο μέτωπο άνοιξε στο ισπανικό ποδόσφαιρο, μετά τους χυδαίους χαρακτηρισμούς από τον μεγαλομέτοχο της Μάλαγα, ο οποίος χαρακτήρισε την Μπαρτσελόνα ως «καταλανικά αποβράσματα».

Με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της Πριμέρα Ντιβιζιόν, πολλά ενδεχομένως να κριθούν για τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική, όταν και η Μάλαγα θα υποδεχθεί την πρωτοπόρο Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται ισόβαθμη με την Μπαρτσελόνα στην κορυφή, αλλά με ένα ματς λιγότερο.

Χθες, μετά την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Οσασούνα, στην οποία οι «μπλαουγκράνα» έκαναν… πάρτι, κερδίζοντας με 7-1, ο Λουίς Ενρίκε ρωτήθηκε για το αν πιστεύει πως η ομάδα από την Ανδαλουσία μπορεί να κόψει βαθμούς από της Ρεάλ. Η απάντηση του τεχνικού της καταλανικής ομάδας ήταν: «Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια, θα ήταν πατίνι»!

Η απαισιοδοξία του προπονητή της Μπαρτσελόνα έρχεται από το γεγονός ότι στον πάγκο της Μάλαγα κάθεται ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού και μεγάλη δόξα της Ρεάλ Μαδρίτης, Μίτσελ.

Αυτή η τοποθέτηση του Λουίς Ενρίκε φαίνεται ότι έβαλε… έξω από τα ρούχα του τον ιδιοκτήτη της Μάλαγα, σεΐχη Αμπντουλάχ Αλ Τανί, ο οποίος απάντησε με το εξής tweet: «Με την βοήθεια του Αλλάχ, θα νικήσουμε τη Ρεάλ. Όμως τα καταλανικά αποβράσματα δεν θα πάρουν… μυρωδιά από τον τίτλο της Λα Λίγκα»!

Μετά από αυτό το post του Αλ Τανί, οι ιθύνοντες της Μπαρτσελόνα τόνισαν πως «θα θέλαμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο περιεχόμενο του tweet, καθώς πιστεύουμε πως παραβιάζει τις αρχές της ηθικής και της νομιμότητας που διοικούν το άθλημα».