Όλος ο κόσμος μιλάει από το βράδυ της Κυριακής για το τέρμα του Λιονέλ Μέσι στο 92ο λεπτό, που έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα με 3-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης και «πάγωσε» το Μπερναμπέου στην τελευταία φάση του clasico. Ίσως και δικαιολογημένα, άπαντες να στέκονται σε αυτό το γκολ, καθώς ήταν το 500ο του Αργεντινού με τους «μπλαουγκράνα» και το πρώτο που «πλήγωσε» στις καθυστερήσεις τους Μαδριλένους μέσα στο σπίτι τους. Ο Μέσι, ωστόσο, έχει πετύχει γκολάρα και στο 33’, όταν ισοφάρισε προσωρινά το ματς. Ο Καρβαχάλ ακόμη… ψάχνει την μπάλα για να απομακρύνει, με τον σούπερ-Λίο να περνά τον Ισπανό μπακ σαν σταματημένο, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας. Παρά το γεγονός αυτό, λίγες ώρες αργότερα ήρθε μια έρευνα του διεθνούς κέντρου αθλητικών σπουδών της Ελβετίας, που δεν έχει καν τον Μέσι στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων ντριμπλέρ, στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Barcelona vs Χετάφε (18/4/2007) Ήταν το γκολ, με το οποίο έφτασε… τον Θεό. Και όπου Θεός του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα. Ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι είχε δικαιώσει όσους τότε τον συνέκριναν με το συμπατριώτη του, πετυχαίνοντας ένα τέρμα, παρόμοιο με εκείνο του Μαραντόνα, στο Μουντιάλ του 1986, που είχε χαρακτηριστεί ως το «γκολ του αιώνα». Πήρε την μπάλα πίσω από το κέντρο, διέσχισε 60 μέτρα και αφού πέρασε όλη την άμυνα της Χετάφε, αλλά και τον τερματοφύλακα, διαμόρφωσε το 2-0 στον ημιτελικό του κυπέλλου Ισπανίας.

Barcelona vs Σαραγόσα (21/3/2010) Μάχη στήθος με στήθος έδιναν εκείνη την περίοδο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση της La Liga. Το παιχνίδι στο Ρομαρέδα, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος, εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός πέτυχε χατ-τρικ, με το δεύτερο από τα τρία γκολ του να αποτελεί «βατερλό» της άμυνας της Σαραγόσα. Ο άσος της Μπάρτσα έκλεψε την μπάλα στο ύψος του κέντρου και αφού έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του, έφτασε στη μεγάλη περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

Barcelona vs Ρεάλ Μαδρίτης (27/4/2011) Εκείνο το διάστημα, είχαν διεξαχθεί τέσσερα clasico, μέσα σε 18 ημέρες. Μετά την ήττα στον τελικό του κυπέλλου και την ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ο Μέσι κρατούσε το καλύτερο για τον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πέτυχε και τα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα μέσα στο Μπερναμπέου (0-2), δίνοντας στην ομάδα του σαφές προβάδισμα πρόκρισης. Μάλιστα, το δεύτερο τέρμα του σούπερ-Λίο ήταν… όλα τα λεφτά. Άλλαξε την μπάλα με τον Μπουσκέτς περίπου στο ύψος της μεσαίας γραμμής και αφού πέρασε διαδοχικά τους Ντιαρά, Ράμος, Αλμπιόλ και Μαρσέλο, πλάσαρε ιδανικά τον Κασίγιας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Barcelona vs Μπάγερν (6/5/2015) Το εμπόδιο των Βαυαρών χρειάστηκε να περάσει η Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, πριν φτάσει στην κατάκτηση του τελευταίου της Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μέσι να «καθαρίζει» την υπόθεση-πρόκριση μέσα σε ένα τρίλεπτο στο πρώτο παιχνίδι. Με τις δύο ομάδες στο μηδέν, ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 77’ και τρία λεπτά αργότερα ισοπέδωσε την Μπάγερν… κυριολεκτικά. Συγκεκριμένα, θύμα του ήταν ο Ζερόμ Μπόατενγκ, ο οποίος «έφαγε» μία απίστευτη ντρίμπλα από τον Αργεντινό, με αποτέλεσμα να σωριαστεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μέσι σκόραρε για δεύτερη φορά (τελικό αποτέλεσμα 3-0), κάνοντας ακόμη και τον πρώην προπονητή του (τότε της Μπάγερν) Πεπ Γκουαρδιόλα να μην πιστεύει αυτό που έκανε ο σούπερ-Λίο.

Barcelona vs Αθλέτικ Μπιλμπάο (30/5/2015) Τις μηχανές της ενόψει του επερχόμενου τρεμπλ ζέσταινε τότε η Μπαρτσελόνα. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μία εβδομάδα μετά σήκωνε το Τσάμπιονς Λιγκ. Ενδιάμεσα, αντιμετώπιζε την Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, όπου ο Μέσι έκανε και πάλι τα μαγικά του. Με δύο δικά του γκολ, οδήγησε τους «μπλαουγκράνα» στο τελικό 3-1. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη έμεινε στην ιστορία. Μπαλενθιάγα, Ετσεμπαρία, Ρίκο και Λαπόρτε δεν μπόρεσαν να τον πιάσουν ούτε… με λάσο, πριν ο Αργεντινός στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ερερίν. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τέρμα βρέθηκε μέσα στα τρία επικρατέστερα από τη FIFA για γκολ της χρονιάς το 2015.

Πηγή: gazzetta.gr