Με τιμωρία κινδυνεύει ο Σεμπά, για τη συμπεριφορά του στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ο Βραζιλιάνος φάνηκε να βάζει τρικλοποδιά στον Σέρχιο Αραούχο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το 1-2 της «Ένωσης».

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε δίωξη στον «ερυθρόλευκο» εξτρέμ για την κίνησή του αυτή, με τον ποδοσφαιριστή να κινδυνεύει με ποινή δύο αγωνιστικών, καθώς κλήθηκε για βάναυση συμπεριφορά.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πιθανότατα θα προσεγγίσουν το αντίστοιχο θέμα με τον τρόπο που το έκαναν στην περίπτωση τιμωρίας με ίδιο αριθμό αγωνιστικών στον Σεμπάστιαν Λέτο, όταν εκείνος στο πρόσφατο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3, είχε φτύσει εκτός φάσης τον αρχηγό των «κιτρινόμαυρων», Πέτρο Μάνταλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού είχε γίνει στις 02 Απριλίου με τη δίωξη να έρχεται λίγες ημέρες αργότερα στις 10 του μήνα. Κάτι που δείχνει ότι το ίδιο ενδεχομένως να γίνει και στην περίπτωση του Σεμπά.

Αναλυτικά η κλήση για τον Σεμπά, αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης, Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, άσκησε δίωξη εις βάρος του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Sebastiao de Freitas Couto Junior, για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2,  3παρ. 2 εδ. γ΄,  10 παρ. 1 περ. β και παρ. 6 περ στ΄. στοιχ. β΄, 34 παρ. 2 περ. α΄ στοιχ. ιι΄, 35 παρ. 1 στοιχ. iv του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΑΕΚ)».