Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, αλλά ένας τίτλος πρωταθλήματος στη Βραζιλία κρίθηκε μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Τελικά, αυτός πήγε στη Σπορτ Ρεσίφε, τον οποίον διεκδικούσε (ή μάλλον καλύτερα, τον θεωρούσε δικό της) η Φλαμένγκο!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το 1987 στη Βραζιλία «έτρεχαν» δύο πρωταθλήματα. Ένα αυτό στο οποίο συμμετείχε και η Φλαμένγκο, το οποίον τελικά και κατέκτησε και ένα, το Copa União, το οποίο κατέκτησε η Σπορτ Ρεσίφε και διεξαγόταν υπό την… ομπρέλα της Βραζιλιάνικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Η διαμάχη για το ποιος είναι ο πραγματικός πρωταθλητής εκείνης της χρονιάς θα μπορούσε να λυθεί σε έναν αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, όπως είχε προτείνει η Ομοσπονδία της χώρας. Ωστόσο, η «Φλα» (όπως είναι το προσωνύμιο της Φλαμένγκο) αρνήθηκε να συμμετάσχει, ενώ δεν είχε θέμα να παραχωρήσει στην ομάδα του Ρεσίφε το… εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες (το αντίστοιχο Champions League της Λατινικής Αμερικής).

Τελικά, τη λύση έδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας 30 ολόκληρα χρόνια αργότερα, υπέρ των «λιονταριών» (το προσωνύμιο της Σπορτ Ρεσίφε). Με την ομάδα που δικαιώθηκε να τουιτάρει: «Το τρόπαιο του 1987 είναι χωρίς καμία αμφιβολία δικός μας. Ξανά»! Από την άλλη, η Φλαμένγκο αρκέστηκε στο να απαντήσει επίσης μέσω social media ως εξής: «Στα γήπεδα και παντού, πάντα Φλαμένγκο. Πρωταθλητές του 1987»!