Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά την ήττα (2-0) από τον Αστέρα στην Τρίπολη. Οι Πειραιώτες «πλήρωσαν» τη συνολική κακή εμφάνιση της ομάδας, τα δύο λάθη του Μέγιερι στα γκολ που δέχθηκε και «φωνάζουν» για τη διαιτησία στη χθεσινή αναμέτρηση. «Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε μπροστά…», το μήνυμα της διοίκησης.

Καλό το Champions League, αλλά…

Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» στο χθεσινό ματς τις απουσίες (Μακούν, Ορμπάιθ, Φέισα, Ιμπαγάσα και Γέστε) και την κούραση που έχουν κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές από τους συνεχόμενους αγώνες που έχει δώσει η ομάδα το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα την υπερπροσπάθεια κόντρα στη Μαρσέιγ.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι λόγοι δεν αποτελούν δικαιολογία για τους ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε. Άλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τονίσει πολλάκις ότι προτεραιότητα αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος και το Champions League είναι κάτι έξτρα, το οποίο θέλουν να χαρούν.

Οι ευθύνες του Μέγιερι

Τις εμφανίσεις του… Φράνκο Κοστάντσο θύμισε η παρουσία του Μπάλας Μέγιερι στο χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας δεν είχε καλά πατήματα, ενώ έκανε «δώρο» το πέναλτι στη φάση του 1-0 και έκανε αχρείαστη έξοδο στο 2-0. Παρόλα αυτά, για την ήττα του Ολυμπιακού δεν ευθύνεται μόνο ο νεαρός γκολκίπερ.

Για ακόμη μια φορά οι επιθετικοί – και συγκεκριμένα ο Ραφίκ Τζεμπούρ – δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν στην αναμέτρηση. Επίσης, – με εξαίρεση τον Γιάννη Μανιάτη και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο – όλοι παίκτες των Πειραιωτών ήταν κάτω του μετρίου και έδειχναν να έχουν πάθει… μπλακ άουτ! Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν είχαν καμία σχέση με το παιχνίδι που έκαναν στη Μασσαλία και έτσι ήρθε η ήττα από τους Αρκάδες.

Πάντως η απόφαση για απόκτηση τερματοφύλακα το Δεκέμβριο, ειδικά αν έρθει η πρόκριση στους 16 του Champions League, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

«Φωνάζουν» για τη διαιτησία

Στον Ολυμπιακό διαμαρτύρονται για τη φάση του 75ου λεπτού του αγώνα, αφού όπως τονίζουν ο Χουανίτο ανέτρεψε τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και ο κ. Κύρκος έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι. Η συγκεκριμένη φάση μπορεί να μην επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τη ροή του ματς, όμως δεν αποκλείεται οι παίκτες του Βαλβέρδε να έπαιρναν δύναμη από την ενδεχόμενη μείωση του σκορ και να κατέβαλαν προσπάθεια να ανατρέψουν το ματς.

Οι Πειραιώτες εκφράζουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του χθεσινού διαιτητικού τρίου και τονίζουν πως πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το συγκεκριμένο κομμάτι.

Και τώρα τι;

«Η ομάδα δικαιούται μίας κακής εμφάνισης, μετά από μία τέτοια προσπάθεια σε παιχνίδι Champions League. Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε μπροστά…», είναι το μήνυμα της διοίκησης. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός έχει υποχρεώσεις εντός της εβδομάδας, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, οι πρωταθλητές Ελλάδας υποδέχονται την Τετάρτη τη Δόξα Δράμας, στο εξ αναβολής παιχνίδι για την πρώτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι απουσίες για τον Ερνέστο Βαλβέρδε παραμένουν πολλές και σε αυτές προστίθεται ο Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος υπέστη τράβηγμα στο δεξιό προσαγωγό και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σήμερα από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Ο μόνος ποδοσφαιριστής που ενδέχεται να επιστρέψει στο παιχνίδι με τους Δραμινούς είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ενώ ελπίδες έχει και ο Φραν Γέστε. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν σκέψεις να ξεκουραστεί ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος έχει αγωνιστεί ανελλιπώς σε όλα τα ματς της ομάδας το τελευταίο διάστημα.

Πηγή: sport-fm.gr