Στο Μπερναμπέου, η Μπάγερν είχε ένα… βουνό να ανέβει μετά την εντός έδρας ήττα της με 1-2 από τη Ρεάλ στο πρώτο παιχνίδι, όμως μπήκε δυνατά, αποφασισμένη να κάνει την ανατροπή.

Έφτασε κοντά στο γκολ στο 9ο λεπτό, με τους Αλκάνταρα και Ρόμπεν να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στη συνέχεια οι «μερένγκες» ανέβασαν την απόδοσή τους και έχασαν καλές ευκαιρίες στο 28′ με τον Μπόατενγκ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή το σουτ του Ράμος και στο 36′ με τον Νόιερ να σώζει την Μπάγερν αποκρούοντας το σουτ του Ρονάλντο.

Η Μπάγερν μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, και αυτή τη φορά κατάφερε να προηγηθεί στο 51′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβαντόφσκι, ένα πέναλτι που καταλογίστηκε σε μαρκάρισμα του Κασεμίρο πάνω στον Ρόμπεν.

Οι Βαυαροί ήθελαν ένα ακόμα γκολ για την πρόκριση και συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 54′ με το σουτ του Βιδάλ πάνω στην κίνηση που πέρασε άουτ. Όμως τελικά ήταν οι Μαδριλένοι που έφτασαν στο γκολ στο 76′, με την κεφαλιά του Ρονάλντο να καταλήγει στα δίχτυα του Νόιερ και το σκορ να γίνεται 1-1.

Όμως πριν προλάβουν να πανηγυρίσουν οι γηπεδούχοι, μόλις στο επόμενο λεπτό, από λάθος του Ράμος, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, το σκορ έγινε 1-2, ένα σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του ενενηνταλέπτου, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Εκεί, η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή (αποβλήθηκε στο 84′ ο Βιδάλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα), και με δύο ακόμα γκολ του Ρονάλντο στο 104′ και στο 109′ και ένα ακόμα του Ασένσιο στο 112′ έγραψε το τελικό 4-2 και εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά.