Σίγουρα ο Ζοσέ Μουρίνιο θα είναι ξενερωμένος με την ισοπαλία και ειδικά με τον τρόπο που ήρθε, όμως όπως και να ‘χει, οι Κόκκινοι Διάβολοι έκαναν τη δουλειά στο Βέλγιο και με το 1-1 είναι πολύ κοντά στους «4» έχοντας τη ρεβάνς στο Old Trafford. Η Γιουνάιτεντ ήλεγξε το ματς στο πρώτο μέρος και έχασε ευκαιρία στο 17′ όταν ο Ιμπραΐμοβιτς νικήθηκε από τον Ρουμπέν ύστερα από προβολή και στην εξέλιξη της φάσης ο Λίνγκααρντ είχε δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι, που ήταν κυρίαρχοι σε κατοχή και τελικές, άνοιξαν το σκορ στο 37’ όταν όταν ύστερα από σέντρα του τρομερού Βαλένσια από δεξιά, ο Ράσφορντ έκανε το σουτ, ο Ρουμπέν απέκρουσε και ο Μχιταριάν από δύσκολη θέση από κοντά έκανε το 0-1 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι Βέλγοι απείλησαν στο 50′ με Μπρούνο, Ατζεμπόνγκ, στο 55′ ο Μχιταριάν βρέθηκε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ αλλά το αριστερό πλασέ στην κίνηση μετά τη σέντρα του Νταρμιάν πέρασε έξω και στο 60′ ο Ομπράντοβιτς από καλή θέση δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε. Η Αντερλεχτ όσο η ώρα περνούσε προσπαθούσε να βγει μπροστά αλλά η Γιουνάιτεντ έβρισκε χώρους και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχε τις φάσεις για να μην αφήσει την παραμικρή αμφιβολία στην υπόθεση πρόκριση. Στο 81′ ο Φελαϊνί σούταρε πάνω στον Ρουμπέν και στο 83′ σε καθαρό τετ-α-τετ ο Πογκμπά έχασε από τον εξαιρετικό, Ρουμπέν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η… στραβή γίνεται όταν δεν καθαρίζεις και στο 86′ μετά τη σέντρα του Ομπράντοβιτς από αριστερά ο Ντεντόνκερ με τρομακτική κεφαλιά από το πέναλτι νίκησε τον Ρομέρο για το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Προβάδισμα η Θέλτα

Η Θέλτα πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, αλλά η αποστολή στο Βέλγιο μόνο εύκολη δε θα είναι. Η ομάδα του Βίγκο επικράτησε 3-2 της Γκενκ, με το γκολ του Μπουφέλ να κρατά ζωντανούς τους φιλοξενούμενους. Οι Βέλγοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 10′ ο Μποτιέ άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και στο 15′ κατάφερε με σουτ μέσα από την περιοχή να φέρει το ματς στα ίσα. Δυο λεπτά αργότερα ήρθε η ανατροπή, με τον Ασπας να πετυχαίνει το 2-1. Στο 38ο λεπτό ο Γκουιντέτι έκανε τρία τα τέρματα της Θέλτα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 55′ ο Μάγιο είχε την ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ πέρασε μόλις άουτ. Οι Βέλγοι μπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης χάρη στη γκάφα του Κάστρο, ο οποίος δεν είδε ποτέ τον Μπουφέλ. Ο τελευταίος με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το 3-2.

Τη… μισή δουλειά ο Άγιαξ

Ο Άγιαξ έκανε μεγάλη εμφάνιση, επιβλήθηκε με 2-0 της Σάλκε και έχει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, κυριάρχησαν σε όλη τη διάρκεια και αν ο Φέρμαν δεν ήταν σε μεγάλη μέρα στο τέρμα των Γερμανών, πιθανότατα τα πάντα θα είχαν τελειώσει από το πρώτο παιχνίδι. Ζίεχ (2’) και Βαν Ντερ Μπεκ (12’) έχασαν τις πρώτες ευκαιρίες, πριν ο Αίαντας πάρει το προβάδισμα στο 23’ με αμφισβητούμενο πέναλτι του Κλάασεν. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν μόλις δύο τελικές προσπάθειες σε όλο το ματς, ο Νάστασιτς είδε τον δοκάρι να τον σώζει στο 32’, όταν πήγε να σκοράρει εναντίον της δικής του ομάδας και η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Στο 52’ ο Κλάασεν έκανε και το 2-0 έπειτα από ασίστ του εκπληκτικού Κλάιφερτ, με τους Ολλανδούς να χάνουν και άλλες μεγάλες ευκαιρίες, όμως το 2-0 να παραμένει. Καλύτερη εκείνη του Βαν Ντερ Μπεκ στο 77’, με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Τα αποτελέσματα

Αντερλεχτ – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1
(86′ Ντεντόνκερ – 36′ Μκιταριάν)

Θέλτα – Γκενκ 3-2
(15′ Σίστο, 17′ Ασπας, 38′ Γκουϊντέτι – 10′ Μποτιέ, 67′
Μπουφέλ)

Αγιαξ – Σάλκε 2-0
(23′ πεν., 52′ Κλάασεν)

Πηγή: gazzetta.gr